Întoarcere în timp, de Ziua Timișoarei

Anul acesta, Ziua Timișoarei va avea o semnificație aparte. În 3 august, capitala Banatului va sărbători și 100 de ani de la instalarea administrației românești, făcută puțin mai târziu față de Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Jandarmii timișeni vor marca momentul de o manieră inedită.

Administrația românească s-a instaurat mai greu în Timișoara, deși Banatul fusese împărțit între Regatul României și Regatul sârbilor, croaților și slovenilor. Prezența trupelor militare sârbe și franceze a făcut mai dificilă punerea în aplicare a Marii Uniri la propriu, dar s-a realizat totuși la data de 3 august, când trupele conduse de generalul Virgil Economu au intrat în cetate. Nu a fost doar o descindere militară, ci atunci au venit și primii jandarmi români în orașul de pe Bega.

În acest sens, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș va marca momentul într-un mod inedit. Concret, vor veni jandarmi de la Vâlcea și Suceava, cu costumele purtate acum un secol, după cum a anunțat șeful IJJT, Nicolae Slev, la Colegiul Prefectural din luna iunie.

De interes:  Obligațiile la Fondul de Mediu - Rolul lor în susținerea protecției mediului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.