Incident aerian grav: motorul unui avion militar românesc s-a oprit în zbor

Un avion de transport militar din flota Forțelor Aeriene Române a avut probleme tehnice luni dimineață în timp ce zbura spre București. 

În dimineața zilei de luni, 24 iulie 2023, piloții unui avion de transport militar de tip Alenia C-27J Spartan din flota Forțelor Aeriene Române au informat controlorii de trafic aerian despre o problemă tehnică. 

Potrivit informațiilor disponibile la scurt timp după eveniment, avionul în cauză avuse o problemă la unul dintre cele două motoare. 

Această informație a fost, ulterior, confirmată de MApN, la solicitarea BoardingPass. „Echipajul unei aeronave C-27J Spartan, care efectua zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng. 

Echipajul a aplicat procedurile standard prevăzute pentru această situație în normele de exploatare a aeronavei, oprind motorul stâng”, transmite MApN. 

Înainte de aterizare, la ora 07:45, la aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București au ajuns mai multe mașini de pompieri și cel puțin două ambulanțe. 

De interes:  Veste mare pentru pensionari. Vor primi din urmă bani dacă li s-a calculat greșit venitul

MApN afirmă că piloții avionului de transport militar nu au declarat urgență și nu au solicitat intervenția echipajelor de urgență după aterizare. 

Avionul de tip C-27J Spartan, înmatriculat 2703, a aterizat pe pista 08R a aeroportului „Henri Coandă” din București în siguranță, în jurul orei locale 08:00. 

La bordul acestui avion, care zbura de la baza aeriană din Câmpia Turzii spre baza aeriană din București, de la aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni), se aflau șapte militari – trei membri ai echipajului și patru pasageri, confirmă MApN. 

Foto: boardingpass.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.