Festivalul internațional „Sabin Păutza” (FISP) se va desfășura, în acest an, la Reșița, în perioada 24 – 27 octombrie, ocazie cu care vor avea loc o serie de expoziții, concerte, recitaluri, dar și un concurs de interpretare pianistică și compoziție.
În acest sfârșit de săptămână, în municipiul de pe Bârzava, va avea loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional Sabin Păutza. Manifestarea va cuprinde concursul de interpretare pianistică și compoziție precum și o serie de activități menite să îi bucure pe melomani și pe iubitorii de cultură și să promoveze muzica și personalitatea lui Sabin Păutza. Nici în acest an nu vor lipsi expozițiile, concertele și recitalurile.
Acest festival este un proiect al Asociației metarsis și a fost inițiat din prețuire față de una dintre valorile de necontestat ale Banatului Montan, dar nu numai, și anume, compozitorul și dirijorul Sabin Pautza, din respect pentru muzica de calitate, studiată în ani de zile. Concretizat prin efortul unit al iubitorilor de muzică adevărată, FISP, ajuns la cea de-a VI-a ediție, se desfășoară în acest an în două etape. Mai exact, prima etapă a avut loc în luna mai, iar cea de-a două, va avea loc în perioada 24 – 27 octombrie. Trebuie să mai spunem, ca o pată de culoare, și că Sabin Pautza, din 1965, până în 1984, când a fost profesor la Conservatorul din Iași, a predat armonie și contrapunct pe muzica lui Jimi Hendrix, ceea ce era un act de extrem curaj la acea vreme, în România”, a declarat președinta Asociației Metarsis, inițiator al evenimentului, Camelia Duca.
Cu această ocazie va avea loc și lansarea Imnului Reșiței, pe muzica lui Sabin Pautza și versurile poetului Octavian Doclin. Acesta va fi interpretat de Corul Academic Arad, de Corurile reunite ale Liceului de Arte „Sabin Păuța” și de orchestra Filarmonicii din Arad, evident, avându-l ca dirijor pe maestrul Sabin Pautza.
Imnul Reșiței este o expresie a vitalității artistice a celor doi autori, Octavian Doclin – versuri și Sabin Pautza – muzica și a nesfârșitei lor iubiri față de Reșița – Cetatea de Inimi și Foc. Imnul va fi lansat în ultima zi a festivalului, duminică, pe data de 27 octombrie”, a precizat Camelia Duca.
Organizatori ai manifestării sunt Asociația Metarsis – activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăriei și Consiliului Local Reșița.

De interes:  CHA CHA LITIX! Episodul 102. Românii, lăsați fără parade

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.