Firmele de construcții din Timișoara, obligate să arate cum au scăpat de moloz si alte deșeuri

Agenții economici care au generat anul trecut deșeuri medicale și din construcții sunt obligați să anunțe Primăria Timișoara cum le-au gestionat.

 

Primăria Timișoara dorește să aibă o evidență clară a gestionării deșeurilor și mai ales a felului în care cetățenii sunt responsabilizați vis-à-vis de eliminarea acestora. Astfel, până la 1 martie 2023, producătorii de deșeuri medicale sau din construcții, au obligația de a depune, la Biroul de Avize și Control Mediu, din cadrul Primăriei, un Plan de eliminare a deşeurilor pe care le-au desfășurat în 2022, pe teritoriul municipiului Timişoara.

 

Planul de eliminare a deşeurilor va fi depus în două exemplare, din care un exemplar vizat va putea fi ridicat de la Camera 12, după 15 zile. În cazul planurilor incorecte sau incomplete, documentaţia va fi restituită la acelaşi ghişeu, urmând a se depune o nouă documentaţie, întocmită în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

 

Nedepunerea Planului de eliminare a deşeurilor, atrage după sine amenzi contravenționale de 1.500 – 2.000 lei, pentru persoane fizice și 2.000 – 2.500 lei pentru persoane juridice.

De interes:  Sorin Cîmpeanu, un pas înapoi în scandalul tăierii burselor de merit în 2022 - Anunț despre REVIZUIREA criteriilor

 

Depunerea documentelor se face la Primăria Municipiului Timişoara, Camera 12 – Serviciul Informare și Consiliere Cetăţeni, ghişeele 1 şi 2.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.