Un laborator de testare pentru COVID-19, aflat la Spitalul Județean Timișoara, va deveni funcțional cel mai probabil până la sfârșitul acestei săptămâni. Aparatul de testare este deja amplasat acolo, dar este nevoie de instruire suplimentară pentru cei care vor lucra cu el, dar și de finalizarea formalităților de acreditare a noului laborator.

“N-aveam cum să avem săptămâna trecută kiturile gata făcute pentru că, pentru a fi înscriși ca laborator de testare, trebuia să fie gata laboratorul. Noi deja am finalizat, suntem la ultimul pas de acreditare cu Ministerul Sănătății și apoi vor începe să vină banii și kiturile vin imediat. Nu avem mii de kituri pentru că nu avem cum să ne permitem din fonduri proprii și asta a spus și domnul președinte Călin Dobra că o parte din bani vor veni de la Consiliul Județean Timiș iar restul vor fi decontați de Ministerul Sănătății”, a declarat managerul Spitalului Județean din Timișoara,  Raul Pătrașcu.

Aparatul de la Spitalul Județean este de tip l Real Time PCR și are capacitatea de a preluca 500 de teste zilnic, iar în cadrul noului laborator urmează să lucreze opt cadre medicale.

De interes:  Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara are o nouă zonă de triaj epidemiologic a pacienților cu COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.