În Elveţia a devenit ilegal să fierbi crustaceele vii

Bucătarii care gătesc homari vii pe teritoriul Elveţiei vor fi amendaţi. Guvernul acestei ţări a emis o serie de legi care se referă la protecţia animalelor şi printre acestea a fost inclusă şi soarta crustaceelor.

Legea specifică faptul că importatorii nu mai au voie să transporte crustaceele pe gheaţă sau în apă îngheţată, ci trebuie să le ţină în mediul lor natural. Crustaceele vor trebui ucise mai întâi prin şocuri electrice şi de-abia apoi vor putea fi gătite.

Până acum se credea că homarii nu simt durerea pentru că au creier şi un sistem nervos foarte simplu. Studii recente au demonstrat contrariul, ceea ce i-a făcut pe legiuitorii elveţieni să se gândească mai bine la suferinţele crustaceelor.

O lege asemănătoare a intrat în vigoare şi în Italia unde restaurantelor li se interzice să mai ţină crustacee vii pe pat de gheaţă înainte de a le găti.

De interes:  Miron Mitrea: "Ion Caramitru, omul care a dat semnalul schimbării Revoluției anticeaușiste în revoluție anticomunistă". Ce spune despre Patzaichin

Legea a intrat în vigoare la 1 martie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.