Organizația Internațională de Standardizare – ISO – este o organizație independentă care se ocupă cu dezvoltarea unor standarde care au rolul de a asigura calitatea serviciilor sau produselor, certificând companiile care excelează și îndeplinesc anumite criterii necesare pentru obținerea acestor certificate ISO.

Scopul principal al certificărilor ISO este acela de a ajuta companiile de fie mai eficiente și să îmbunătățească satisfacția clienților, prin perfecționarea serviciilor sau comercializarea unor produse de calitate, având posibilitatea de a obține anumite certificări în funcție de obiectul de activitate.

Există mai multe tipuri de certificări ISO, fiind aplicabile pentru mai multe domenii de activitate, fiind separate de anumite standarde și criterii. În cazul în care standardele și criteriile se schimbă, companiile trebuie să se adapteze în funcție de cerințele respective.

Câteva exemple de standarde ISO sunt: ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, ISO 27001, ISO 50001, ISO 28000, ISO 26000, ISO 13485, ISO 31000, ISO 18788, ISO 22313, ISO 37001, ISO 55001, ISO 20121 sau ISO 17100, plus multe altele. Există mai multe tipuri de standarde ISO și în funcție de activitățile companiei, având standarde adiționale care pot completa un business.

De interes:  Amenzi în Timiș pentru nerespectarea restricțiilor impuse de pandemie

Standardul ISO 9001 este cel mai popular standard în ceea ce privește managementul calității și furnizează companiilor un cadru favorabil pentru construirea și implementarea unor sisteme de management al calității corespunzător, având scopul de a furniza produse sau servicii de înaltă calitate.

În prezent, peste un milion de companii din întreaga lume sunt înregistrate cu standardul de management al calității – ISO 9001, iar numărul acestora este într-o continuă creștere de la o zi la alta.

Companiile demonstrează practic prin certificarea ISO 9001, că asigură standarde înalte de calitate atât în ceea ce privește produsele cât și serviciile, o astfel de certificare fiind acordată în baza îndeplinirii unor criterii bine stabilite și de către companii acreditate pentru acest lucru.

Standardul ISO 9001 vine cu multiple avantaje pentru companii

Acesta ajută organizațiile să se dezvolte mai rapid dar și să demonstreze niveluri ridicate de calitate a serviciilor când. Este de menționat și faptul că, certificarea ISO 9001 se obține în baza unui audit în urma căruia companiile se pot bucura de benficii precum:

  • Inspirați mai multă încredere clienților și colaboratorilor
  • Identificare rapidă și gestionare optimă a riscurilor
  • Management optim prin produse și servicii de o calitate superioară
  • Posibilități mai mari de dezvoltare prin lărgirea segmentelor pe piețe noi
De interes:  “Urmează o perioadă de jafuri.Păziți-vă!”, îndemnul primarului din Timișoara pentru locuitorii orașului

Un alt standard ISO foarte popular, este standardul ISO 14001 care se referă la managementul mediului. Cu toții cunoaștem faptul că, situația la nivel global în ceea ce privește poluarea, nu este una tocmai favorabilă. De aceea, există un standard ISO care ajută companiile în acest sens. Acest standard are rolul de a susține protecția mediului, prin masuri de prevenire a poluării și printr-un management sistematic de mediu. În general, certificarea ISO 14001 se acordă companiilor de reciclare a deșeurilor.

Cu ce beneficii vine certificarea ISO 14001?

  • Posibilitatea de a participă activ la minimizarea impactului negativ asupra mediului înconjurător
  • Economii în ceea ce privește costurile
  • Îmbunătățirea imaginii pe piață atât față de clienți cât și față de colaboratori
  • Mai multă siguranță la locul de muncă

Cum puteți obține o certificare ISO?

La numai un simplu click distanță, accesând Rscert.ro, aveți posibilitatea de a obține multiple certificări ISO în funcție de specificul business-ului dumneavoastră și de nevoile sau posibilitățile pe care la aveți. În ceea ce privește tarifele, acestea pot varia în funcție de complexitatea proiectului. Nu trebuie decât să trimiteți o cerere de ofertă, iar în cel mai scurt timp vă va fi prezentată o ofertă cu cel mai bun preț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.