Consumul de droguri a devenit un fenomen obișnuit în ultima perioadă și în cazul persoanelor publice din România. Tot mai multe vedete din lumea artistică, din showbiz, urmărite și de milioane de adolescenți și tineri, dar și din presă, au avut probleme cu stupefiantele, fiind prinse de oamenii legii drogate la volan. Printre acestea sunt Dorian Popa, Guess Who, actorul Matei Dima, Ana Morodan sau jurnalistul Mihai Munteanu, ultimul fiind „uitat de procurori după ce a fost prins drogat la volan.

Drogurile nu au devenit un fenomen doar în rândul tinerilor obișnuiți, ci și în cazul persoanelor publice. Vedete urmărite pe internet de milioane de tineri au fost prinse drogate la volan. Cel mai recent caz este al lui Dorian Popa, care a ieșit recent și cu prima reacție, dar nu trebuie să-i uităm nici pe artistul Guess Who, actorul Matei Dima sau influencerița Ana Morodan. Iese în evidență și cazul jurnalistului Mihai Munteanu, care deși a fost prins drogat la volan, a făcut o tâlhărie și a bătut o ziaristă, e liber ca pasărea cerului în continuare, relatează Realitatea PLUS.

DORIAN POPA, prins la volan în lenjerie intimă și drogat

Dorian Popa a reacționat pentru prima dată după ce a fost prins drogat la volan, la sfârșitul lunii octombrie 2023. Vedeta spune că îi pare rău pentru tot ce a făcut, a greșit, însă a simțit nevoia să se relaxeze puțin după toată perioada agitată din viața lui.

De interes:  Amenințare cu bombă la un mall din Timișoara

Imagine

Dorian Popa, prins drogat la volan / Foto: Instagram

„Am greșit indiscutabil, nu am circumstanțe atenuante, am dat un exemplu negativ. Recunosc, am consumat canabis nu în ziua în care am fost prins, dar am consumat, lucru pe care îl regret”, declara Dorian Popa.

Mihai Munteanu, primul român „uitat” de procurori după ce a fost prins drogat la volan

Și un jurnalist a fost prins drogat la volan. Acesta a recunoscut fapta și spune că a fumat marijuana cu un polițist chiar înainte să fie oprit. De altfel, el a recunoscut că era „fumat” atât în fața polițiștilor, cât și în spațiul public. A fost oprit în trafic, de către polițiștii bucureșteni, în seara zilei 7 martie 2019. Testat, Munteanu a ieșit pozitiv la consumul de substanțe psihoactive.

Deși au trecut patru ani de atunci, Mihai Munteanu nici măcar nu a fost audiat de procurori, iar ultimul termen de luna aceasta nu s-a prezentat nici el, nici avocatul. Instanța a decis că va trebui să vină în fața judecătorilor pe 5 decembrie, potrivit Realitatea PLUS.

Mihai Munteanu, primul român „uitat” de procurori după ce a fost prins drogat la volan. Condamnat pentru tâlhărie, a fentat și închisoarea. Cine-l ține în brațe?

 

Imagine

Jurnalistul Mihai Munteanu, „uitat” de procurori, după ce a fost prins drogat / Foto: Facebook

Munteanu are, de altfel, și un trecut tumultuos, fiind acuzat de tâlhărie. Și atunci a scăpat tot nepedepsit.

Mai mult, după acest episod, Munteanu ar fi recidivat și a bătut cu sălbăticie o ziaristă.

De interes:  Proiect de interconectare dintre Timiș și Arad, cu modernizarea drumurilor județene și naționale

„Justițiarul” de la Rise Project, în prezent la Captura, are un trecut tumultuos, nefiind prima oară când intră în colimatorul legii. Munteanu a fost și acuzat că încalcă deontologia jurnalistului de investigaţii, pentru foloase proprii. Presa a dezvăluit că, înainte de a deveni jurnalist „justițiar” și formator de opinie, Mihai Munteanu, când avea 17 ani, a suferit o condamnare de un an și jumătate de închisoare, pentru tâlhărie. El nu a făcut însă nici măcar o zi de închisoare, după ce Tribunalul Prahova (s-a scris că probabil datorită intervențiilor tatălui său, Mircea Mihai Munteanu, deputat PNTCD la acea vreme), a decis să fie pus sub supraveghere, timp de 3 ani și 6 luni, iar Curtea de Apel Ploiești i-a dat apoi doar o simplă mustrare.

Chef FOA, pe numele său adevărat Florin Scripcă, prins drogat la volan

Celebrul bucătar FOA, un alt personaj din mediul online, a fost prins la volan drogat cu cocaină și canabis.

Imagine

Florin Scripcă, pe numele său real, avea asupra lui patru țigări cu marijuana, pe 23 octombrie 2023. El s-a ales cu dosar penal.

Guess Who, prins drogat la volan

Și cunoscutul cântăreț Guess Who a fost prins drogat la volan. El a fost oprit de polițiști, în București, pentru un control de rutină, pe 23 septembrie 2023.

Imagine

Guess Who, prins drogat  / Foto: INQUAM/George Călin

Testat cu aparatul drugtest, artistul a ieșit pozitiv la consumul de cocaină. Artistul s-a ales cu dosar penal.

De interes:  Moartea suspectă a unei fetițe de 3 ani, din Timișoara, a alertat poliția. Dosar penal – detalii șocante din anchetă

„Contesa digitală” – Ana Morodan, prinsă drogată la volan

Ana Morodan a fost prinsă la sfârșitul lunii martie 2023, după ce a provocat un accident, aflându-se sub influența stupefiantelor la volan.

Imagine

Asta după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Expertiza a arătat că a consumat și droguri și alcool. Și ea este cercetată penal.

Beizadeaua Vlad Pascu, autorul tragicului accident din 2 Mai, consumator de droguri și prins prima oară la 13 ani

În lista drogaților celebri intră și Vlad Pascu, beizadeaua care a lovit mortal un grup de tineri în stațiunea 2 mai. Doi tineri, Sebastian și Roberta, au murit pe loc, iar alți trei au fost răniți în tragicul accident din 19 august 2023 pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche.

Imagine

La momentul accidentului, adolescentul în vârstă de 19 ani consumase un cocktail de substanțe interzise.

Matei Dima, alias BRomania, prins și el drogat la volan

Și actorul Matei Dima, cunoscut drept BRomania a fost prins sub influența stupefiantelor la volan.

Imagine

Celebrul vlogger, actor și producător Matei Dima a fost prins, în luna martie a anului 2021, drogat și băut la volan, pe raza stațiunii Râșnov. Pe numele său s-a întocmit un dosar penal pentru „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. 

Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii și a scăpat doar cu amendă penală, potrivit Realitatea PLUS. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.