Prima vaccinare anti-COVID-19 din România în cabinetul unui medic de familie a avut loc, astăzi în Timişoara. Primarul Dominic Fritz a fost de față la vaccinarea celui dintâi pacient în cabinetul unui medic de familie, un proiect pilot care a început la Timișoara.

“Am oferit flori ‘pacientului zero’ al proiectului pilot pe care îl realizăm împreună cu Asociaţia Timiş de Medicină de Familie, condusa de dr Mihai Iacob. Este Sabina Macovei, are 52 de ani, şi ne-a spus că s-a înscris la vaccinare pentru că vrea să se termine pandemia, cu toate restricţiile, iar copiii să se întoarcă la şcoală. Şi pentru că are încredere în doctorul ei de familie, medicul Mihai Iacob. Încrederea oamenilor în proprii lor medici de familie, care le cunosc toate problemele de sănătate şi toate durerile, va fi motorul campaniei de vaccinare care ne va permite să atingem imunitatea de grup şi să scăpăm de pandemie”, a spus Dominic Fritz.

De interes:  Ministrul Transporturilor anunță că în curând se vor depune ofertele pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva

50 de medici de familie din Timişoara şi din zona metropolitană s-au înscris în acest proiect pilot. Au primit vaccinuri, materialele sanitare necesare, dar şi câte 100 de teste antigen pentru că odată cu vaccinarea demarează şi un alt proiect, cel de testare în cabinetele medicilor de familie.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.