Implanturi dentare: riscuri si probleme

Care sunt riscurile asociate implanturilor dentare? Exista contraindicatii? Implanturile dentare cauzeaza probleme? Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care si le pun pacientii inainte de un implant dentar.

Chirurgia implantului nu prezinta niciun risc special, cu exceptia cazului in care exista factori clinici, patogeni sau modificatori legati de planificarea incorecta a cazului. In orice caz, este posibil sa apara complicatii in timpul interventiei chirurgicale sau in urmatoarele saptamani. Sa vedem principalele riscuri.

Lipsa de osteointegrare

Lipsa de osteointegrare (considerata in mod eronat de multi ca fiind respingerea implantului dentar) apare in timpul saptamanilor sau lunilor urmatoare inserarii implantului. Acest lucru se intampla atunci cand celulele osoase nu au aderat la suprafata implantului care, prin urmare, nu este „sudata” de os. In acest caz, implantul trebuie indepartat. Cauzele nu sunt usor identificabile, dar aceasta problema este legata, intr-un mod deloc neglijabil, de igiena orala deficitara sau de utilizarea excesiva a tutunului.

Daca este posibil, un implant poate fi reintrodus in acelasi loc cateva saptamani sau luni mai tarziu si, destul de des, aceasta a doua incercare are succes.

De interes:  Angajări la Spitalul Județean din Timișoara

Cu toate acestea, lipsa de osteointegrare apare rar. Pacientul rareori sufera hemoragii sau leziuni anatomice atata timp cat situatia anatomica este atent evaluata. In acest caz, mana experta a chirurgului si un plan de tratament precis studiat a priori in cele mai mici detalii vor evita lipsa de osteointegrare a implanturilor. Apeleaza numai al medici buni, precum cei de la Cris Smile, un cabinet stomatologic din Bucuresti, Sector 6.

In cele din urma, trebuie subliniat faptul ca un factor cheie pentru succesul in implantologie este cu siguranta calitatea materialelor biocompatibile cu ani de cercetare si studii stiintifice validate in domeniul international din spatele lor.

Infectii

Un alt factor de esec este operarea intr-un mediu nesteril. Din fericire, la Cris Smile, procedurile chirurgicale sunt efectuate in sterilitate si cu dispozitive de unica folosinta.

In schimb, infectiile postoperatorii sunt rare. Un abces poate aparea in dintii din apropiere sau o infectie a tesuturilor moi din jurul osului maxilarului. Pentru a evita infectiile, se vor prescrie antibiotice. Dar, intr-un mediu steril, infectiile vor fi evitate.

De interes:  Victorie cu emoții pentru FCSB în Conference League!

Hemoragii

Asa cum se poate intampla in cazul oricarei interventii chirurgicale bucala, sangerarea sau hematomul pot aparea chiar si in timpul inserarii unui implant dentar. Cu toate acestea, nu este o problema in majoritatea cazurilor.

Leziuni nervoase

In mandibula exista nervii buzelor si barbiei care traverseaza osul si, din acest motiv, este necesara o evaluare exacta a situatiei. Daca osul nu este suficient, poate fi utilizata reconstructia osoasa. Totusi, sansa de a atinge nervii este foarte mica si se poate intampla in absenta profesionalismului si a experientei.

Rezultatul unei leziuni nervoase este o reducere a sensibilitatii buzelor si barbiei (paralizia nu apare) si este de obicei reversibila cu un tratament adecvat.

Complicatii pe termen lung

La multi ani dupa operatie, este posibil sa se produca pierderea implantului (exact asa cum se poate intampla cu un dinte natural) sau alte probleme legate in general de igiena precara. Acesta este motivul pentru care este foarte recomandabil sa mentii o igiena dentara buna si sa faci controale periodice.

De interes:  Bătaie în plină stradă, între clanuri de interlopi, la Lugoj

Pentru mai multe informatii, apeleaza la sfatul specialistilor de la Cris Smile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.