Copiii cu dizabilităţi de la un centru şcolar din municipiul Constanţa pot beneficia de un spaţiu natural, terapeutic – Grădina senzorială Adi Bărar (Cargo), primul de acest gen amenajat în judeţ.

Scopul acestei inițiative este acela de oferi copiilor cu dizabilități posibilitatea de interacționa într-un spațiu natural, terapeutic, construit din diverse texturi ce creează o experiență inedită și relaxantă.

Grădina multisenzorială este un mediu în care activitățile stimulative și experiențele sunt utilizate pentru a crește comportamentele pozitive pentru persoanele cu dizabilități severe senzoriale sau probleme neurologice.

Imagine

Proiectul este susținut de Campania Music for Autism, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean Constanța.

La inaugurare vor participa membrii trupei Cargo, ambasadori ai Campaniei Music for Autism, Cristian Hrubaru – ROCK FM și reprezentanți ai instituțiilor partenere.

„Este o inițiativă unică în județul Constanța, inițiativă care vine să ateste valoarea unui parteneriat instituțional cu finalitate palpabilă pentru copiii cu dizabilități din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Maria Montessori Constanţa. Colaborarea cu membrii trupei Cargo are deja un istoric consistent, regăsit în numeroase proiecte derulate în Constanța. Mulțumim acestor ambasadori ai Campaniei Music for Autism pentru implicarea susținută și angajamentul manifestat pentru acești copii,” a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

De interes:  7 Obiecte misterioase de pe Pamant – OZN-ul de pe fundul Mării Baltice [VIDEO] – Banat FM

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.