Cu siguranta stii ca in Romania este obligatoriu prin lege ca toate vehiculele sa fie dotate cu truse prim ajutor. Dar nu este suficient doar sa ai o trusa de prim ajutor, ea trebuie pastrata in conditii in care sa nu o degradeze pentru a putea fi folosita in caz de urgenta.
Trusele medicale de prim ajutor sunt kituri standard ce includ bandaje, comprese sterile, plasturi si foarfece, manusi de unica folosinta si solutii antiseptice.
De asemenea, daca vrei sa fii pregatit pentru orice evenimente neprevazute, este indicat sa incluzi in trusa medicala o patura termica, o lanterna si un fluier. Fiecare element are rolul sau si poate si exact ceea ce ai nevoie pentru a face fata oricarei situatii de urgenta.
Iata in ce conditii nu ar trebui sa tii trusa medicala de prim ajutor:
- Evita soarele direct
Un lucru pe care ar trebui sa il respecti intotdeauna este sa o tii intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui. De ce? Simplu, continutul unei truse de prim ajutor, medicamentele, bandajele, se vor degrada daca vor fi lasate prea mult timp in lumina solara.
Bandajele, de exemplu, nu se vor mai lipi, iar medicamentele isi vor pierde din proprietati sau chiar nu vor mai fi sigure de administrare.
- Fereste-le de umiditate
Fereste trusa de prim ajutor de orice sursa de apa si de umiditate. Chiar daca tii trusa de prim ajutor in masina si te gandesti ca este ferita de ploaie sau orice alta sursa de apa, probabil nu te-ai gandit la umiditate.
Umiditatea poate patrunde in interiorul masinii si, implicit, in trusele de prim ajutor. Acest lucru poate afecta sterilitatea pansamentelor si eficacitatea medicamentelor.
De asemenea, conditiile umede favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si mucegaiului, ceea ce poate contamina trusa.
Pastrarea trusei intr-un mediu racoros si uscat este necesar pentru extinderea duratei de viata a produselor din interior, iar in cazul in care vei avea nevoie de ea, trusa va fi in conditii optime pentru a oferi ingrijirea necesara.
Atunci cand pastrezi corect trusa medicala, poti trata o multime de rani sau, in cazuri mai grave, poti mentine situatia sub control pana la venirea medicilor.
Trusele de prim ajutor sunt echipate pentru a trata o varietate de rani si probleme de sanatate minore, care pot aparea intr-o varietate de situatii. Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de rani pe care le poti trata folosind trusele de prim ajutor:
- Taieturi si zgarieturi: acestea sunt probabil cele mai frecvente rani. Trusele de prim ajutor contin bandaje, comprese sterile si dezinfectanti pentru a curata si proteja aceste rani minore.
- Arsuri minore: pentru arsuri superficiale, trusele de prim ajutor pot contine si unguente speciale si pansamente.
- Sangerari nazale: trusele de prim ajutor pot contine comprese mici sau tampoane de bumbac ce pot fi folosite pentru a controla sangerarile nazale.
- Entorse si luxatii: desi trusele de prim ajutor nu pot trata complet aceste rani, bandaje elastice pot fi folosite pentru a imobiliza si sustine zona afectata pana cand persoana ranita poate primi asistenta medicala profesionista.
Si nu uita, chiar daca ai pastrat trusa de prim ajutor in cele mai bune conditii, ea are un termen de valabilitate.
Daca ti-a expirat trusa si ai nevoie de una noua, magazinul online Vesta este locul in care gasesti truse medicale prim ajutor omologate cu termene de valabilitate de pana la 5 ani.
Verifica oferta si alege trusa potrivita pentru tine!