Pavilionul 3 – Hotel de vis la Băile Herculane!

Așa cum a promis, Primăria  Băile Herculane prezintă zilnic cate un obiectiv turistic din stațiune cu scopul de a dezvolta economia zonei și de a atrage cați mai mulți turiști.

Așadar, Pavilionul 3 ( Hotelul Apollo )  este amplasat în Piața Hercules la nr. 5 și  a fost construit în anul 1824 pe locul unui fost han, care, în anul 1817, îi găzduise pe împăratul Francisc I și pe soția sa Carolina. La fel ca alte construcții balneare, a fost cunoscut sub mai multe denumiri: Hotel Francisc, Hotel Severin, Hotel Apollo.

Tot aici a stat și împăratul Franz Joseph, în anul 1852. Clădirea sobră, impunătoare, exemplificând arhitectura neoclasică, comunică cu Baia Carolina (Hebe), de pe latura sudică a pieței.

Această campanie face parte din proiectul ” Conservarea și Valorificarea Patrimoniului Natural și Construit pentru Dezvoltarea Turismului Balnear in Stațiunea Băile Herculane ”

” Promovăm obiectivele turistice din stațiune indiferent de statutul juridic al proprietății sau starea lor actuală, ele sunt și vor rămâne obiective turistice de interes ”

De interes:  Reguli de folosire corecta a unui scuter

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.