Manuale, caiete, penar, micul dejun si uneori acuarele, plastilina, echipament sportiv, sapca, manusi. Multe lucruri trebuie sa se potriveasca intr-un ghiozdan de scoala. Daca vrei sa alegi cele mai bune ghiozdane si mai sanatoase, este important ca modelele pe care ti le doresti pentru copiii tai, sa se potriveasca rechizitelor scolare. 

Cel mai mare este de obicei formatul A4, astfel incat, ghiozdanul ar trebui sa fie suficient de inalt pentru a tine caiete si carti. De asemenea, nu ar trebui sa fie prea mare. Pentru elevii de clasa I, un ghiozdan de peste 40 cm inaltime ar fi prea inalt iar baza va ajunge pana la picioarele copilului. Latimea sa nu trebuie sa fie mai mare decat cea a umerilor copilului.

Pentru elevii care poarta cu ei foarte multe instrumente si materiale scolare, este bine sa aiba un ghiozdan cu doua-trei compartimente. In cele mai mari ar trebui sa fie manuale, in cele mai mici – o cutie de mancare, un penar cu creioane si pixuri etc. Buzunarele laterale mici sunt convenabile pentru batiste, sticle de apa si multe altele.

Ghiozdane – Caracteristici ergonomice

Ghiozdanele de scoala, umplute cu toate materialele necesare, sunt grele, asa ca este indicat sa alegi un model cu spatele intarit, pentru ca greutatea sa fie distribuita cat mai uniform. Bretelele ar trebui sa fie si intarite, astfel incat ghiozdanul sa poata fi purtat cu haine subtiri fara a crea disconfort si sa fie reglabil pentru a se potrivi inaltimii copilului.

Este bine ca ghiozdanul sa fie in culori luminoase vizibile, astfel incat, sa poata fi vazuta de la distanta de soferii de pe sosea. Chiar mai bine daca exista elemente reflectorizante. Ar fi practic sa alegi un model cu material impermeabil. Astfel, chiar si in ploaie, nu exista pericolul de a deteriora manualele si caietele.

Ce modele vei gasi?

Pentru cei mici, ghiozdanul pentru scoala trebuie sa aiba o capacitate mai mica. Principalul criteriu pentru cei mici este designul frumos colorat. Vei gasi modele potrivite atat pentru baieti, cat si pentru fete. Ghiozdanele pentru elevii de clasa I, vin cu multe propuneri cu design, vesele, cu multe compartimente si mai multe dotari.

Adolescentii poarta nu atat de multe manuale si nu au atatea caiete pentru munca la clasa si pentru teme. Ghiozdanele lor au un design mai curat si mai putine compartimente. Uneori, adolescentii prefera chiar modele sport.

Ghiozdanele cu roti si maner telescopic sunt modele convenabile, pentru ca elevii mici nu trebuie sa le poarte pe spate, ci sa le traga cu ajutorul rotilor. Cu toate acestea, inainte de a comanda un astfel de model, acesta ar trebui sa fie convenabil pentru scoala copilului tau. Depinde daca sunt multe trepte pana la clasa si daca rotile sunt potrivite pentru urcare.

De interes:  CabineteStomatologice.com - Catalogul online al celor mai bune cabinete stomatologice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.