Destinații de vacanță în Turcia: 6 orașe și stațiuni pe care trebuie să le vizitezi

Turcia este una dintre țările cele mai accesibile de vizitat, o zonă a Europei care și-a dezvoltat foarte mult turismul și care îți oferă, pe lângă servicii hoteliere de cea mai bună calitate și câteva destinații cu adevărat de vis. Dacă plănuiești o vacanță sau chiar un city-break în Turcia, iată care sunt cele mai populare orașe și stațiuni pe care le poți include pe lista ta.

Antalya 

Cu siguranță ai auzit vorbindu-se destul de mult despre Antalya și despre minunatele peisaje pe care le oferă această zonă. Avantajul mare pe care îl ai dacă ajungi aici este acela că te poți bucura de peisaje cu adevărat speciale, de la munți înverziți și plaje cu ape limpezi, la edificii culturale și ruine istorice. Poți să vezi aici toate ofertele disponibile pentru o vacanță de vis în Turcia și să notezi pe lista scurtă de vizitat și Antalya. 

Vei observa că aici poți găsi foarte multe variante de cazare, care includ hoteluri de tip all inclusive, în care atât adulții, cât și copiii vor avea activități din cele mai diverse. În plus, pe lângă plajă, te mai poți bucura și de zonele pline de viață ale orașului, în care se adună laolaltă masele pestrițe de localnici și turiștii dornici de explorare. 

Marmaris

Una dintre cele mai frumoase zone ale Turciei, Marmaris, este și zona din care se extrage celebra marmură numită Marmara. Vei observa cu siguranță relieful pietros ce străjuie apele line și te vei putea bucura de plimbări cu vaporul sau de diferite tipuri de activități nautice și nu numai. În plus, în această zonă vei putea servi delicatese culinare specifice turcești și te vei putea delecta cu celebrul ceai turcesc cu vedere la mare. 

Bodrum

Cunoscut după denumirea veche de Halicarnassus, Bodrum este un oraș cu vechime, încărcat de istorie și ruine. Totuși, dincolo de lucrurile care amintesc de fortificații și de vechile orașe, Bodrum este un oraș liniștit și vesel, în care te poți simți confortabil și în care te poți relaxa. 

Istanbul

Deși pentru multe persoane a servi un ceai cu vedere la Bosfor, în Istanbul, este un vis devenit realitate, adevărul este că Istanbulul are mult mai multe de oferit. În Istanbul te poți bucura deopotrivă de viața de noapte și cluburi, dar și de o doză bună de istorie, prin prisma nenumăratelor edificii pe care le poți vizita. Este interesant faptul că Istanbul este un oraș cu deschidere la ambele părți ale Bosforului și oferă peisaje cu adevărat magnifice, pe care nu le vei uita niciodată și la care vei dori mereu să te întorci. 

Cappadocia

Situată în centrul Turciei, Cappadocia este recunoscută pentru arhitectura specială,datorată eroziunii și activității vulcanice. Pe întreaga regiune pot fi observate unele tipuri de peșteri, folosite odinioară de oamenii din antichitate pentru a-și crea adăpost, iar însemnările lor pot fi văzute scrijelite pe pereții peșterilor. Așadar Cappadocia este o locație perfectă dacă iubești peisajele unice și dacă vrei să vizitezi vestigii culturale vechi. În general traseul nu este recomandat pentru copii, deoarece relieful este muntos și pe alocuri dificil de tranzitat cu cei mici. 

Ankara

Ankara este capitala Turciei și este și cel mai tranzitat oraș al acestei țări, de către turiști. Ankara oferă activități culturale și distracție, parcuri pentru cei mici, restaurante, hoteluri și muzică, pe scurt o adevărată panoplie de alegeri pentru vacanță. Relieful deosebit ajută la promovarea turistică a zonei, turiștii declarându-se cuceriți de Ankara și de Turcia.

Turcia este o țară de vis, care are foarte multe unghiuri turistice de observat. Având prețuri foarte accesibile Turcia a devenit în timp atracția principală atunci când vorbim despre vacanța. Dacă vrei să te bucuri așadar de o binemeritată pauză, de un concediu sau vacanță, Turcia este alegerea potrivită, deoarece îți poate satisface pe deplin cerințele și îți oferă chiar și mai mult de atât.

De interes:  Accident grav pe DN 6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.