Pe parcursul săptămânii, este posibil ca gradul de instabilitate atmosferică să crească semnificativ, îndeosebi spre weekend, când furtunile sunt așteptate să crească în intesitate. 

Gradul de instabilitate atmosferică e posibil să crească semnificativ spre sfârșitul săptămânii, când vom ptea vorbi despre o extindere parțială a furtunilor, dar și o creștere în intensitate a acestora, potrivit directorului de Meteorologie Operațională din cadrul ANM, Gabriela Băncilă.

Într-o intervenție la Realitatea PLUS, aceasta a declarat că temperaturile vor crește și este posibil să ajungem la umbră la pragul caniculei. 

„Temperaturile vor urca până la 34-35 de grade. Va fi un grad ridicat de umezeală în aer, vom simți temperaturi mai ridicate și disconfort termic din cauza căldurii și umezelii din aer”, a explicat Băncilă.

„Au fost meseje de vreme severă imediată care, pe de o parte, ieri și azi-noapte au dublat mesajul de atenționare generală prin avertizare cod portocaliu și roșu de vreme severă imediată. E posibil ca azi să asistăm pentru sud-estul țării la astfel de mesaje – în zona Dobrogei, azi e pozibil să semnalăm manifestari de instabilitate atmosferică și pentru nordul Olteniei”, a mai spus Gabriela Băncilă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.