Maternitatea Bega și Spitalul de Copii Louis Țurcanu au generatoare de curent noi

Spitalul de Copii și Maternitatea Bega sunt acum acoperite în cazul unui consum de energie electrică suplimentară. Fiecare unitate medicală a fost dotată cu câte un generator de specialitate.

”Inițiat de Mitropolia Banatului, ajutorul pentru Spitalul de Copii Louis Țurcanu și pentru Maternitatea Bega, care presupune montarea unor generatoare electrice pentru ambele instituții, se concretizează cu aportul Cons Electrificarea Instal. Astăzi au ajuns echipamentele iar echipele CEI s-au ocupat de descărcare și de amplasare. Nu-I lucru simplu, dar e făcut cu pricepere și cu multă implicare. Managerul Eleodor Coptil s-a ocupat personal de coordonare. La momentul de astăzi au fost prezenți Înalt Prea Sfințitul Ioan, Mitropolit al Banatului, care a fost personal în ambele locații, managerul Spitalului de Copii Louis Țurcanu, Ovidiu Adam, managerul Maternității Bega, Marius Craina, Diana Vitan Martinaș, voluntar activ și implicat în acest proiect de suflet, medici și responsabili din ambele instituții. Suntem foarte bucuroși că putem pune umărul la așa un proiect important. Caritatea este o formă de generozitate cu care sunt înzestrați oamenii buni”, au anunțat cei de la Cons Electrificarea Instal.

De interes:  Proteste la Casele de Sănătate: activitatea va fi întreruptă timp de două ore

Ideea acestor generatoare a apărut atunci când Timișoara a rămas în frig, după ce alimentarea cu energie termică a fost oprită, iar spitalele au rămas cu caloriferele reci.

În doar 24 de ore, Asociața Armata Îngerilor a strâns, cu sprijinul Mitropoliei Banatului, suma de 20.000 de euro. Mobilizarea comunității a fost extraordinară, așa că s-a putut achiziționa un asemenea generator și la Spitalul de Copii, dar și unul la Maternitatea Bega.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.