Fostul director al CFR Călători Timişoara, Florin Blăgăilă, a fost trimis în judecată de DNA pentru corupţie. Acesta este acuzat că a primit mită pentru a urgenta plata unei facturi în cadrul derulării unui contract din bani publici.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au fost trimişi în judecată un om de afaceri, acuzat că l-a mituit pe directorul de la CFR, dar şi fiul omului de afaceri, cel care a intermediat, de fapt, întregul proces de mită.

„La data de 17 martie 2022, Florin Blăgăilă, la acea vreme director la Sucursala Regionala Timişoara din cadrul Societăţii Naţionale „CFR Călători” SA, ar fi primit de la omul de afaceri suma de 1.500 de lei pentru a urgenta achitarea unei facturi (în valoare de 33.724 lei), emisă de societatea acestuia din urmă, în contextul unui contract încheiat cu CFR Călători, ce avea ca obiect „reparaţii şi întreţinere clădiri-lot Deva”, se arată în comunicatul citat.

De interes:  Dr. Cristian Oancea: La noi, dominantă este tulpina Delta; sperăm să ajungem la o imunitate de grup

Suma remisă cu titlu de mită ar fi fost pusă la dispoziţia omului de afaceri de către fiul său.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş cu propunere de a se menţine măsura controlului judiciar dispusă în cazul omului de afaceri.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.