În primul set, cei doi campioni au servit excelent, iar totul s-a decis în tie-break, unde egalitatea a persistat doar până la 3. Setul secund a fost dominat clar de Nadal, care a cedat un singur game.

Nivelul jocului practicat de Federer a crescut din ce în ce mai mult, iar elveţianul s-a impus în setul al treilea, după ce a câştigat pe serviciul ibericului la scorul de 2-1. Roger Federer şi-a adjudecat şi setul al patrulea şi, implicit, calificarea în finală, însă nu fără emoţii. Nadal a salvat două mingi de meci la scorul de 5-3, însă Federer a închis partida în game-ul imediat următor, cu ajutorul celei de-a cincea mingea de meci.

A fost întâlnirea cu numărul 40 dintre Roger Federer şi Rafael Nadal, iar elveţianul, ajuns la 37 de ani, a obţinut a 16-a victorie din carieră contra marelui săi rival. De partea cealaltă, spaniolul rămâne cu 24 de victorii şi este eliminat în semifinale la Wimbledon.

De interes:  Oraşe dispărute (IV) – Memphis – Banat FM

În ultimul act de la Wimbledon, Roger Federer îl va întâlni pe Novak Djokovic (1 ATP). Finala va avea loc duminică, de la ora 16:00.

În cazul unei victorii duminică, Federer va obţine al nouălea titlu la Wimbledon, al 21-lea turneu de Mare Şlem şi titlul ATP cu numărul 103 din carieră.

Foto: Hepta

 

Articolul Finală Federer – Djokovic la Wimbledon 2019. Elveţianul l-a învins pe spaniolul Nadal în penultimul act apare prima dată în Ziarul Nationalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.