Festivalul dedicat Zilei Europei, în plină desfășurare la UEM Reșița – BANAT

E săptămâna Europei la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. În aceste zile se desfășoară aici acțiunile programate în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului dedicat Zilei Europei, sub egida „Dezbat Europa”.
Scopul acestui proiect educațional, finanțat de Ministerul Educației și Cercetării și implementat de Facultatea de Științe Economice, este de a dezvolta conștiința europeană a tinerilor prin cunoaștere, mentoring, schimb de bune practici, dezbatere, jocuri și prezentări. În preajma Zilei Europei și în luna alegerilor europarlamentare, organizatorii vorbesc elevilor și studenților invitați la manifestări despre marea construcție europeană, dar și despre importanța participării la scrutinul de pe 26 mai. Seria acțiunilor dedicate Zilei Europei a început ieri cu o amplă manifestare la care au fost invitați elevi de la liceele reșițene.
„La manifestare participă cinci licee din Reșița, cu câte 20 de elevi, care alături de studenți dezbat tematici europene, află informații depre importanța alegerilor parlamentare. Unii dintre ei votează pentru prima oară la aceste alegeri și trebuie să fie conștienți de rolul lor civic și să și-l asume încă de la primul lor vot. În același timp, avem și un concurs de cultură generală pe tematică europeană. Premiile sunt asigurate de către Europe Direct Timişoara”, a afirmat prodecanul Facultății de Științe Economice, Mirela Minică.
„Săptămâna aceasta este una foarte importantă, având în vedere că pe data de 26 mai au loc alegerile europarlamentare, iar noi vrem ca prin aceste manifestări să ne întărim conștiința de cetățeni europeni, mai ales că mulți dintre tineri votează pentru prima dată și au ocazia să-și aleagă singuri destinul. Iar cum România este parte a Uniunii Europene, votul lor este unul important”, a declarat prorectorul Universității Eftimie Murgu din Reșița, Christian Chioncel.
Partenerii principali ai proiectului sunt Centrul de Informare Europe Direct Timişoara, Asociaţia Generală a Economiştilor din România, filiala Caraş-Severin, şi Asociaţia Nevoparudimos, iar parteneri educaţionali sunt zece instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţ, și anume, Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa, Colegiul Tehnic Reşiţa, Colegiul Naţional „Mircea Eliade” Reşiţa, Liceul Teologic Baptist Reşiţa, Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reşiţa, Colegiul Naţional „Traian Doda” Caransebeş, Colegiul Naţional „CD Loga” Caransebeş, Liceul Bănăţean Oţelu Roşu, Liceul Teoretic „General Dragalina” Oraviţa, Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova. Săptămâna europeană de la Universitatea Eftimie Murgu continuă mâine cu o acțiune similară, iar vineri, în ultima zi a amplei manifestări, va veni la Reșița, pentru a vorbi tinerilor, un reprezentant al Consiliului Europei la București.

De interes:  9 iunie – Banat FM sound factory

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.