Ce beneficii are consumul de înghețată – BANAT

Cu toții mâncăm înghețată vara. E unul dintre alimentele-vedetă ale sezonului, așa cum sunt și pepenii sau fructele de pădure. Cu toate acestea, spre diferență de fructe, înghețata are un conținut crescut de zahăr și grăsimi, și tocmai de aceea e important să o consumăm cu moderație.

Pentru cine nu are probleme cu sănătatea și are un stil de viață echilibrat, înghețata nu reprezintă un pericol. Mai mult de-atât, înghețata are și o serie de beneficii pentru sănătate, mai ales dacă optăm pentru produsele de calitate superioară. Iată, așadar, cinci dintre beneficiile surprinzătoare ale consumului de înghețată!

Înghețata ne face să zâmbim

Înghețata ne bucură nu numai datorită gustului ei, ci și pentru că în timp ce o mâncăm, în creierul nostru se activează unul dintre centrele plăcerii – cortexul orbitofrontal. Cercetătorii de la Institutul de Psihiatrie din Londra au descoperit acest lucru, testând activitatea cerebrală a mai multor persoane care mâncau înghețată de vanilie.

Poate fi o sursă de vitamine și minerale

De interes:  Cum au dat zeci de studenți cu stângul în Drept(ul). Misterul EXAMENELOR FRAUDATE la facultate

Cu toate că nu o să se poată compara niciodată cu un fruct sau o legumă, din punct de vedere nutrițional, înghețata poate să conțină vitamine și minerale. În funcție de produsul pe care îl alegi (încă un motiv să citești eticheta!), o înghețată poate să conțină calciu, fosfor, dar și vitamine precum vitamina A, vitamina C sau vitamine din complexul B.

Ar putea ajuta femeile în lupta cu infertilitatea

Rezultatele unui studiu destul de controversat, realizat de Universitatea Harvard, au scos la iveală faptul că femeile care consumă ocazional înghețată (de două-trei ori pe săptămână) au mai puține șanse de a suferi de infertilitate, comparativ cu cele care nu mănâncă aproape deloc înghețată (sau care mănâncă înghețată mai rar de o dată pe săptămână). Studiul a fost realizat pe un eșantion de 18.000 de femei, cu vârste între 24 și 42 de ani.

Înghețata ne dă energie

Având în vedere că înghețata conține mulți carbohidrați, dar și proteine din lapte, acest desert poate fi o sursă de energie. O gustare formată dintr-o înghețată te poate înviora, îți poate reda cheful de muncă și te poate răcori în zilele caniculare.

De interes:  7 Obiecte misterioase de pe Pamant – B5 – Banat FM

Poate crește apetitul sexual la bărbați

Datorită calciului și fosforului din compoziție, înghețata poate crește apetitul sexual la bărbați – lucru demonstrat științific de Fundația pentru Cercetarea Mirosului și Gustului din Chicago. Aparent, bărbații care simt aroma înghețatei de vanilie au un apetit sexual mult mai intens, comparativ cu cei care nu mănâncă înghețată.

Foto: 123rf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.