Fenomen îngrijorător, tot mai mulți părinții își retrag copiii de la școală

Un fenomen îngrijorător pentru dascăli ia amploare în țară. Tot mai mulți părinți au depus în ultima vreme solicitări pentru a-și retrage copiii de la școală. În general, este vorba de familii din zona cultelor religioase, iar dascălii trag un semnal de alarmă că așa-numitul sistem educațional este de fapt îndoctrinare.

„Fenomenul a căpătat amploare în țară în timpul pandemiei. (…) Un copila fost retras de părinți de la școală și înscris la o fundație, la o instituție mai mult sau mai puțin constituită, dar care nu are nicio legătură cu sistemul de învățământ autorizat, acreditat și recunoscut de Ministerul Educației”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general IȘJ Botoșani.

În opinia dascălilor, părinții care iau astfel de decizii sunt păcăliți. Mai mult, sistemul de învățat acasă, așa-numitul homeschooling, nu este reglementat legal. Astfel, elevii retrași de la ore rămân mai întâi cu situația neîncheiată, apoi sunt trecuți la categoria  abandon școlar.  

 

De interes:  Bazinul reșițean și-a închis porțile! Timp de o lună, vor fi executate aici lucrări de mentananță – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.