Esențialul pentru performanță: piese utilaje de calitate

V-ați gândit vreodată ce înseamnă o zi de pauză forțată pe un șantier? Vorbim în primul rând de bani pierduți, evident. În același timp, trebuie să ne gândim la întârzierile care se propagă precum piesele de domino. Muncitorii și utilajele din proiectul respectiv pot avea un program stabilit pe o perioadă mai lungă, iar întâzierile de pe un șantier pot însemna amânarea demarării unor alte proiecte.

De multe ori, blocajele apar din cauza defecțiunilor tehnice de diferite tipuri. Unele se pot rezolva într-un timp scurt, la fața locului. În alte cazuri, e nevoie de comandarea unor piese utilaje ori chiar de transportarea echipamentului într-un service autorizat. Iar asta poate însemna pierderi semnificative – de timp și de bani!

Evitați blocajele din cauza pieselor utilaje neconforme

O celebră zicală spune că „sunteam prea săraci pentru lucruri ieftine”. În cazul nostru, piesele utilaje de proastă calitate, la prețuri derizorii vor face mai mult rău decât bine. Acestea se vor defecta mult mai rapid iar daunele vor fi mai mari decât costurile legate de înlocuirea piesei respective. 

Un element care cedează poate duce la deteriorarea altor piese, crescând costurile reparației, dar și timpul în care utilajul este blocat. Gândiți-vă ce se întâmplă dacă la un buldozer folosim priese de proastă calitate pentru sistemul de frânare. O problemă la acest capitol poate duce la accidente serioase pe șantier, cu pagube materiale și inclusiv persoane rănite.

Eficiența utilajelor este legată direct de piesele de calitate

De interes:  De ce să alegeți un acoperiș din tabla?

Un alt argument legat de piesele de calitate se referă la scopul final al activității noastre. Orice operator vrea să obțină o eficiență maximă de la utilajul pe care îl folosește. Pentru a atinge acest țel, inclusiv producătorii recomandă folosirea unor piese de calitate care vor asigura o operare eficientă, dar și de lungă durată.

Piața mondială de piese utilaje reprezintă terenul unei competiții serioase. Fiecare producător vrea să iasă în evidență cu produse de calitate și să acapareze cât mai mulți clienți. Concurența de pe această piața este una dintre garanțiile progresului. Piesele care poartă o marcă importantă au în spate teste și cercetări riguroase. 

Nu alegeți jumătățile de măsură

Orice utilaj reprezintă un mecanism complex, gândit să opereze în situații extreme, cu sarcini uriașe. Înțelegând acest aspect, realizăm cât de importante sunt componentele. Uzura acestora este un fapt pe care trebuie să îl luăm în calcul. 

Contează însă cât de repede se uzează o piesă anume. Respectând inspecțiile periodice, verificând zi de zi problemele care pot apărea, ne asigurăm că durata de viață a acestor piese crește. În acest fel, și performanța utilajului va fi una ridicată. De exemplu, dacă știți că multe defecțiuni pornesc de la piese electrice deteriorate, veți putea să le acordați mai multă atenție. 

Mai mult, ne asigurăm că atunci când lucrăm aproape de limita maximă de utilizare, nu riscăm accidente grave. Pisele de calitate ne ajută să depășim chiar și cele mai complexe sarcini de pe șantier. Este motivul pentru care bugetul nostru trebuie să conțină o secțiune aparte pentru achiziționarea acestor piese. Jumătățile de măsură și așa ziele super oferte nu fac decât să ne aducă, în timp, pierderi și mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.