Unele unele dintre cele mai populare mâncăruri şi băuturi din lume au fost inventate din greşeală. Nu a fost niciun bucătar care să se străduiască să le creeze, nu a muncit nimeni zi şi noapte ca să vină cu ideea.

Regula eşecului transformat în succes se aplică cu brio şi în cazul mâncării.

Fulgii de porumb

Fulgii de porumb sunt cereale realizate prin tratamentul proumbului, fiind un mic dejun foarte popular, bogat in nutrienti si vitamine ce ne ofera energie pentru un inceput de zi lipsit de probleme. Fulgii de porumb se mananca adesea in combinatie cu lapte, cald sau rece dupa preferinte, fiind alegerea preferata a celor mici.

Mostenirea accidentala a fulgilor de porumb dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea, atunci cand o echipa de la “Adventistii de Ziua a Saptea” au inceput sa dezvolte un nou tip de hrana care sa adere la dieta vegetariana recomandata de biserica. Membrii grupului au experimentat cu diferite cereale, inclusiv grau, ovaz, orez, orz si porumb. In 1894 Dr. John Harvey Kellogg, administratorul Sanatoriului Battle Creek din Michigan, a folosit retetele ca parte a unui regim vegetarian strict pentru pacienti. Dieta pe care a impus-o consta in intregime din alimente insipide. Adept al lui Sylvester Graham, inventatorul biscuitilor de graham si a painii de graham, Kellogg considera ca almentele picante sau dulci sporeau pasiunile.

De interes:  Un nou tip de ciocolată – Banat FM

Ideea de fulgi de porumb a inceput ca un accident cand Kellogg si fratele sau mai mic, Will Keith Kellogg, au lasat grau fiert sa se aseze pana cei doi s-au ocupat de cateva probleme urgente in sanatoriu. Cand s-au intors au descoperit ca graul devenise statut, dar fiind pe un buget strict, au decis sa continue sa proceseze graul trecandu-l fortat prin role de presa, sperand sa obtina fasii lungi de aluat. Spre surprinderea lor, ceea ce au obtinut in loc au fost fulgi, pe care i-au prajit si i-au servit pacientilor. Acest eveniment s-a produs pe data de 8 august 1894, iar un brevet pentru “Fulgi de cereale si procesul de preparare” a fost completat pe 31 mai 1895 si emis pe 14 aprilie 1896.

Fulgii de grau, pe care Kellogg i-a denumit “granose”, erau o mancare foarte populara printre pacienti. Ulterior, cei cei doi frati au inceput sa experimenteze si cu alte cereale. In 1906, Will Kellogg, director comercial al sanatoriului, a decis sa incerce sa comercializeze in masa noul aliment. La noua sa companie, “Battle Creek Toasted Corn Flake Company”, Will a adaugat zahar fulgilor pentru a-i face mai placuti la gust pentru masele de consumatori, dar a produs o ruptura intre el si fratele sau mai mare, John. Pentru a spori vanzarile, in 1909, a adaugat o oferta, “Brosura cu Poze Haioase Miscatoare din Jungla”, disponibila oricui cumpara doua cutii de cereale, aceeasi oferta fiind folosita timp de 22 de ani. In acelasi timp Kellogg a inceput sa experimenteze cu noi cereale pentru a-si extinde gama de produse. Fulgii de orez “Rice Krispies”, urmatorul mare succes al lui Kellogg, a fost vandut pentru prima data in anul 1928.

De interes:  Primul oraş din România care va avea 21 de tramvaie moderne, cu autonomie pe baterii

Au existat multe mascote pentru Fulgii de Porumb Kellogg. Cel mai popular a fost cocosul verde numit Cornelius (Corny) Rooster care a ramas mascota companiei inca de la debut. In reclamele timpurii cocosul avea o fraza care a prins la public: “Wake up, up, up to Kellogg’s Cornflakes” (Treziti-va sus, sus, sus pentru Fulgii de Porumb Kellogg). Ulterior, cocosul nu a mai vorbit ci pur si simplu a cantat.

Fulgii de porumb au devenit foarte populari, nu doar datorita gustului bun care in amestec cu lapte este nemaipomenit, ci si datorita nutrientilor si vitaminelor care il poate oferi un mic dejun sanatos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.