In ziua de azi siguranta nu priveste doar proprietatea si familia, ci si afacerea pe care o detinem. Fie ca vorbim despre o afacere mica, un magazin, un birou sau o fabrica, toate acestea sunt supuse riscului de a fi vandalizate. Prin urmare este nevoie de o solutie eficienta prin care sa tinem departe pericolul in orice domeniu ne-am desfasura activitatea. Instalarea unor camere IP este solutia la care apeleaza din ce in ce mai multi proprietari de afacere. Avantajele oferite sunt multiple si amortizeaza investitia initiala intr-un interval de timp nu foarte indelungat.

Un magazin de cartier sau un supermarket au nevoie de supraveghere. Aceasta se refera atat la protejarea angajatilor in fata clientilor violenti, cat si la monitorizarea standurilor cu marfa, a depozitului etc. Ca in orice spatiu comercial exista anumite situatii care necesita interventie imediata. Camerele de supraveghere indeplinesc acest rol esential, de a suprinde orice activitate desfasurata in aria lor de acoperire.

Instalarea unui sistem de supraveghere IP implica intocmirea unui proiect care sa cuprinda un numar de camere IP suficient de mare pentru a acoperi intreaga zona. Nu trebuie lasat descoperit niciun unghi, pentru ca intotdeauna vor exista persoane care vor profita de acest lucru. Inregistrarile surprinse de camerele de supraveghere vor ajuta la identificarea oricarui conflict, precum si la solutionarea cu rapiditate a acestuia.

De interes:  Jocurile online sunt pe placul unui numar mare de persoane

Clientii care calca pragul unui magazin vor stii de la inceput ca fiecare pas le este monitorizat. De aceea, cei sositi cu intentia de a comite o infractiune se vor gandi de doua ori inainte de a actiona. Orice miscare gresita va putea fi folosita impotriva lor. Un singur supervizor intr-un magazin nu se va putea imparti spre a fi prezent oriunde exista un client. In schimb, camerele IP vor urmari indeaproape toti clientii si vor inregistra continuu.

Cel putin o camera IP trebuie instalata la intrarea in magazin, cu scopul de a avea evidenta tuturor clientilor care intra si ies. In interiorul magazinului vor fi instalate camere IP atat in colturi, cat si in zona caselor de marcat, dar si intre standurile cu marfa, in special daca spatiul magazinului este mare.

Supravegherea depozitului de marfa este deosebit de importanta, intrucat indeplineste doua obiective. In primul rand, procesul de incarcare, descarcare, manipulare a marfii este atent monitorizat. In al doilea rand angajatii vor fi responsabilizati stiind ca exista un ochi permanent care ii urmareste. Tentativele de furt se vor diminua, iar gradul de productivitate va creste.

De interes:  Fără salvamar cine ne salvează?

Nu in ultimul rand este indicat ca si exteriorul magazinului sa fie sub supravegherea camerelor video, atat partile laterale, cat si parcarea. Multe talharii se petrec in preajma spatiilor comerciale, iar prezenta camerelor va ajuta la prinderea infractorilor cu mai mare usurinta.

In functie de dimensiunea spatiului vor fi necesare atat camere IP de tip bullet, cat si camere dome sau chiar speed dome. O camera IP bullet se amplaseaza, de regula, afara, iar cele dome la interior. Pe langa diferentierea camerelor in functie de tipul de mediu, interior si exterior, acestea difera si ca lentila si distanta de iluminare. Zonele inguste vor necesita camerele cu lentila fixa in timp ce monitorizarea pe distante mari va necesita camere varifocale, care au prevazute si leduri IR de mare putere.

Orice proiect isi poate gasi solutia in magazinul online www.1CCTV.ro. Selectia variata de camere IP va permite sa va transformati afacerea intr-una foarte sigura. Chiar daca nu sunteti familiarizat cu acest domeniu, reprezentantii magazinului va vor oferi modelele care sa va indeplineasca cerintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.