(E) PSD: Ratele la creditele românilor vor scădea cu până la 18%

Social-democrații au transmis, pe Facebook, că ratele la creditele românilor urmează să scadă cu până la 18%, în contextul în care miercuri va fi anunțat noul indice al ratei dobânzii care va înlocui ROBOR la 3 luni la contractele de credit cu dobândă variabilă.

„Ratele la creditele românilor vor scădea cu până la 18%, în funcție de tipul de împrumut contractat. Astăzi (miercuri – n.r.) se va anunța noul indice de referință al ratei dobânzii, cel care înlocuiește ROBOR la 3 luni în contractele de credit cu dobândă variabilă. Ratele românilor vor scădea deoarece IRCC (media aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ponderate ale tranzacțiilor interbancare) din ultimul trimestru 2018, valabil începând cu 2 mai, este de 2,39%, comparativ cu un ROBOR 3 luni de 3,37% și un ROBOR 6 luni de 3,42% (30 aprilie 2019)”, se arată pe pagina de Facebook a PSD Departamentul pentru Politici Fiscal Bugetare.

„Pentru a estima impactul înlocuirii ROBOR 3 luni/6 luni cu IRCC am luat în considerare că IRCC este cu 0,98 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 3 luni și cu 1,03 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 6 luni. Românii cu credite vechi trebuie să meargă la bancă și să ceară refinanțarea creditului în actualele condiții”, completează sursa citată.

De interes:  La Mulţi Ani, Corina Chiriac! – Banat FM

Banca Națională a României va publica, pe site, pe data de 2 mai, ora 11.00, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor, reglementat prin art.II și III din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 19/2019.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), publicat pe data de 2 mai, se calculează ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacțiilor interbancare din trimestrul IV 2018. Rata de dobândă zilnică a tranzacțiilor interbancare reprezintă media ponderată a ratelor de dobândă cu volumele tranzacţiilor de pe piaţa monetară interbancară (indicele zilnic).

Publicitate electorală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.