La mulți ani, Paul Frederic Simon! – Banat FM

La mulți ani, Paul Frederic Simon!


Paul Frederic Simon (n. 13 octombrie 1941) este un cantautor american, care provine dintr-o familie de evrei maghiari, cunoscut pentru succesul avut în trupa Simon & Garfunkel începând cu anul 1965 alături de partenerul său muzical Art Garfunkel.

Simon a scris majoritatea cântecelor formației, incluzând trei care au ajuns pe primul loc în topul singleurilor din SUA – „The Sounds of Silence”, „Mrs. Robinson” și „Bridge over Troubled Water”.

În 1970, în culmea succesului, Simon și Garfunkel s-au despărțit iar Simon și-a început o carieră solo de succes, înregistrând trei albume foarte apreciate în următorii cinci ani. În 1986 a lansat Graceland – un album inspirat de muzica Township Sud Africană ce a sprijinit mișcarea anti-apertheid.

Pe lângă muzică, Simon a scris și jucat în filmul One Trick Pony în 1980 fiind și coscenarist al muzicalului de pe Broadway, The Capeman din 1998. Pentru activitatea sa atât solo cât și colaborativă, Simon a câștigat 13 premii Grammy printre care premiul pentru întreaga activitate. În 2001 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

De interes:  Cum este controlat ROMPREST de George Dorobanțu și „la Famiglia” din CNAB - Document exploziv despre blocarea dividendelor

Sursa: wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.