Documentația pentru diagnosticul de infertilitate – Cheia succesului în procedura FIV în 2024

Un factor esențial, care a afectat deteriorarea natalității în țara noastră, a fost situația socială scăzută a cetățenilor, motiv pentru care bugetul de stat va finanța în curând, din bugetul MFTEȘ, un “program social” prin care se va acorda un sprijin financiar pentru un număr maxim de 10.000 de beneficiari în vederea asigurării procedurilor medicale indicate de medici.

Clinicile de fertilitate din țara noastră susțin dorința oamenilor de a deveni părinți, alături de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse (MFTEȘ). În data de 2 iulie 2024 s-a publicat în Monitorul Oficial ordinul despre aprobarea normelor metodologice de aplicare a “Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității“.

În acest an, procedura de înscriere în program nu este dificilă și poate fi găsită pe: https://bit.ly/3LcrrDN și https://legislatie.just.ro/public/DetaliiDocument/284785.

Normele metodologice prezintă procedura pentru acordarea sprijinului financiar, prin intermediul acestui “program social”. Prin urmare, sprijinul financiar se va stabili pentru plata medicamentelor și a procedurilor medicale de specialitate necesare, pentru:

  • Cuplurile infertile care sunt sau nu căsătorite, din țara noastră
  • Femeile singure infertile din România.
De interes:  În 2020 vom cheltui mai puțini bani pe vacanțe. Cum și-au planificat românii excursiile pentru anul acesta

Mai multe aspecte și informații utile puteți afla și pe blogul celor de la Embryos cu privire la realizarea procedurii FIV.

În prezent, multe femei fac controale de specialitate și primesc diagnosticul de infertilitate. Asta pare inițial o situația care le înfricoșează, însă clinicile de fertilitate moderne din țara noastră au proceduri medicale avansate, prin care le pot ajuta pe femei să-și îndeplinească dorința de a deveni mame.

Un lucru cert este că programele FIV sunt o șansă pentru femei de a obține o sarcină, însă ele reprezintă și o povară financiară mare pentru multe cupluri. Unele dintre ele economisesc bani pentru asta timp de câțiva ani și astfel amână sarcina, deoarece nu-și permit oricând să facă cheltuieli mari.

Cu ajutorul acestui “Program social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” oamenii cu diagnostic de infertilitate pot avea ajutor financiar și astfel planificarea sarcinii nu mai rămâne un vis de neatins. Aceștia vor avea obligația de a face procedura de fertilizarea in vitro (FIV) la cel mult 6 luni de la data de început a termenului de valabilitate a voucherului. Mai multe aspecte sunt precizate în articolul 11 din normele metodologice de aplicare a programului social.

De interes:  Scurta istorie a fustelor mini

Procedura de fertilizare in vitro se poate face la o clinică specializată în FIV din țara noastră. Fertilizarea in vitro înseamnă de fapt fecundarea unui ovul cu un spermatozoid, într-un laborator de fertilitate cu tehnologie de ultimă generație. În afară de FIV, există și alte proceduri de reproducere umană asistată care se bazează pe fertilizarea ce are loc în timp ce ovulul se află încă în corpul femeii. O astfel de procedură se numește inseminare artificială folosind fertilizare internă.

O altă procedură este injectarea intracitoplasmatică de spermatozoizi (ICSI), în care este nevoie de un singur spermatozoid viabil, acesta va fi fertilizat prin injectarea directă în ovul. Procedura necesită precizie înaltă și se face la microscop, cu echipamente speciale foarte avansate. În ziua de azi, foarte multe cupluri din SUA care aleg FIV, folosesc și injecția intracitoplasmatică de spermatozoizi (ICSI), din cauza faptului că există și o problemă cu spermatozoizii bărbatului (aceasta fiind una din cauzele infertilității).

De interes:  Ghid pentru părinți – cele mai potrivite jucării pentru bebeluși  

La clinicile de specialitate din România, fertilizarea în vitro (FIV) se poate face cu sau fără ICSI. Din punct de vedere financiar, în primul caz, costul FIV standard este mai mic decât costul pentru FIV dirijat cu ICSI.

Pentru a face FIV, pacienții trebuie să treacă printr-o serie de procese, iar asta nu înseamnă doar un tratament. Se fac mai multe consultații treptat, în timp și apoi se realizează transplantul sau transferul embrionului în uter.

În concluzie, procedura are un cost semnificativ și la ea se pot adăuga și alte taxe de ingrijire a pacientei. Unele clinici promovează proceduri ce au costuri reduse, altele însă omit anumite elemente esențiale, cum ar fi de pildă testele de sarcină sau măsurrarea nivelului hormonal. Costurile exacte la procedura FIV pot varia destul de mult, în funcție de multe aspecte, de circumstanțele individuale ale pacientei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.