Ferrari este considerata o fasole de tip filet francez si are o aroma minunata. Pastaile subtiri, rotunde, se dezvolta devreme pe plante compacte si cresc pana la 13 cm (5 inchi). Acest soi are un potential bun pentru inceperea timpurie sub protectie cloche si este suficient de compact pentru cultivarea in containere. Semintele de fasole Ferrari sunt rezistente la antracnoza si BCMV si tolerante la virusul mozaic al castravetilor.
Inflorirea directa de la mijlocul primaverii pana la inceputul verii. Incercati sa plantati in timpul unei perioade calde si uscate. Solul trebuie sa fie cald – daca nu este suficient de cald, semintele pot putrezi, in special semintele noastre netratate. Temperatura optima a solului pentru germinare: 21-32°C . Semintele ar trebui sa incolteasca in 8-16 zile, in functie de conditii.
Semanati semintele la 2-5 cm adancime, la 5-8 cm una de cealalta, in randuri la 45-60 cm. Se subtiaza la o distanta de cel putin 15 cm pentru fiecare rand. Daca vremea este prea umeda, fasolea poate fi inceputa si in ghivece in interior si asezata cu atentie cateva saptamani mai tarziu. Pentru o recolta continua, plantati la intervale de 3 saptamani.
pH ideal: 6,0-6,5. Cel mai bine este un sol bine drenat, cald in plin soare. Paturile inaltate ajuta atat la drenaj, cat si la caldura. Utilizati 1 cana de ingrasamant organic complet pentru fiecare 3m de rand. Prea mult ingrasamant cu azot este adesea cauza unei stari slabe a pastailor si a maturitatii intarziate. Daca plantele infloresc, dar nu au pastai, cauza poate fi deficienta de zinc. Incercati sa pulverizati pe plante ingrasamant special pentru asemenea soiuri. Frunzele umede ale plantelor aglomerate sunt supuse bolilor. Plantele sunt rarite pentru a creste circulatia aerului si pentru a evita atingerea dintre frunze atunci cand sunt umede.
Cei care aleg sa planteze fasole Ferrari se pot bucura de o multime be beneficii odata ce planta ajunge la maturitate si poate fi recoltata! Desi poate avea un continut scazut de calorii, fasolea verde contine multi nutrienti importanti care ofera mai multe beneficii pentru sanatate. Leguminoasele sunt pline de antioxidanti, inclusiv vitamina C, flavonoli, quercetina si kaemferol. Acesti antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi din organism, ceea ce ajuta la reducerea daunelor celulare si poate ajuta la scaderea riscului de a avea anumite afectiuni de sanatate.
Fasolea verde este plina de fibre, care reprezinta un nutrient important din mai multe motive. Fibrele solubile, in special, pot ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii prin scaderea colesterolului LDL.
Fibrele din fasolea verde va ajuta sa va mentineti sistemul digestiv sanatos si sa functioneze fara probleme. Daca aveti o tulburare digestiva, cum ar fi sindromul colonului iritabil, totusi, anumite tipuri de fibre pot face mai mult rau decat bine, avand gaze, balonare si disconfort intestinal. O singura portie de fasole verde are aproximativ o treime din aportul zilnic recomandat de folat, o vitamina B care este necesara pentru cresterea si dezvoltarea bebelusilor nenascuti. Vitamina ajuta la reducerea riscului anumitor malformatii congenitale. Femeile care sunt insarcinate trebuie sa ia mai mult folat decat cele care nu sunt . Acolo unde majoritatea adultilor au nevoie de 400 mcg zilnic, femeile care sunt insarcinate au nevoie de 600 mcg, iar cele care alapteaza au nevoie de 500 mcg.
Fasolea verde este bogata in vitamina K si contine, de asemenea, o cantitate decenta de calciu. Acesti nutrienti sunt importanti pentru mentinerea oaselor puternice si sanatoase si pentru reducerea riscului de fracturi.
Obtinerea suficienta de acid folic nu este important doar in timpul sarcinii. Vitamina B este, de asemenea, importanta pentru reducerea depresiei. Obtinerea suficienta de folat ajuta la reducerea cantitatii de homocisteina din organism. Prea multa homocisteina poate interfera cu productia naturala de serotonina, dopamina si norepinefrina, hormoni care va regleaza starea de spirit, precum si somnul si apetitul.
Fierul este o parte esentiala a globulelor rosii care transporta oxigenul de la plamani catre toate celelalte celule din corpul tau. Aportul insuficient de fier poate duce la anemie, care se caracterizeaza prin oboseala, slabiciune si ameteli. Fasolea verde ofera o sursa decenta de fier pe baza de plante care va poate ajuta sa va asigurati ca obtineti cantitatea de care aveti nevoie pentru a evita anemia. Fasolea verde se incadreaza in doua categorii: „fasole de stalp” si „fasole de tufis”.
Fasolea poloneza are tendinta de a urca ca vita-de-vie, necesita sisteme de sprijin pentru a creste corespunzator si ajunge la maturitate putin mai lenta.
Fasolea de tufis este mai jos de pamant, nu necesita sprijin si are rate de dezvoltare mai rapide, ceea ce inseamna ca unii fermieri si cultivatori pot avea mai mult de o cultura de fasole de tufa intr-un singur sezon.
Este important sa ne amintim ca fasolea verde este alimente necoapte sau imature, asa ca unii oameni prefera sa inmuie sau sa gateasca fasolea inainte de a le manca. Cu toate acestea, nu exista efecte nocive dovedite ale consumului de fasole verde cruda. Aici, puteti afla daca fasolea verde este leguminoase sau legume.
In timp ce multe „fasole comune” impartasesc atribute similare, acestea sunt unice si sunt alese in functie de proprietatile individuale pe care le ofera fiecare dintre boabe. Fasolea verde este alegerea preferata in multe culturi pentru varietatea de vitamine, nutrienti si proprietatile benefice pe care le contin.
Indiferent de alegerea pe care o fac agricultorii, esenzi.ro ofera cea mai buna gama de seminte de fasole vere si fasole uscata!