Descoperă care este secretul unei afaceri profitabile cu lavandă

Descoperă care este secretul unei afaceri profitabile cu lavandă

Agricultura este un domeniu care aduce riscuri mari, dar, de asemenea, și câștiguri pe măsură pentru cei care au curajul să încerce. Orice cultură are riscurile sale, fiecare plantă, pom sau floare poate fi afectată de anumite boli, de anumiți dăunători sau de vremea precară. Totuși, acestea pot fi protejate în fața pericolelor cu ajutorul diferitelor substanțe de pe piață. Treptat, românii încep să cultive diferite plante și să nu se mai rezume doar la cereale și legume. Totuși, cultura aleasă de un producător sau altul este influențată și de suprafața avută la dispoziție sau de poziționarea terenului.

O afacere cu lavandă de succes

Din ce în ce mai mulți oameni sunt atrași de ideea deschiderii unei afaceri cu lavandă. Prețurile, de pe piață națională sau internațională, produselor pe bază de lavandă sunt un factor atractiv. Totuși, mulți renunță când ajung să cunoască costurile deschiderii unei afaceri în domeniu. Înainte de a demara un asemenea proiect trebuie să cunoști care sunt costurile. De asemenea, nu este ideal să cultivi din start suprafețe mari. Cea mai bună variantă este să începi încet, de la suprafețe mici, sub un hectar, pe care vei afla în cele ce urmează cum să le exploatezi eficient.

  1.   Transformă cultura în atracție

Cea mai rapidă și eficientă metodă prin care poți scoate profit din cultivarea lavandei este prin a transforma zona respectivă într-o atracție pentru clienți. Printre rândurile frumos colorate poți amenaja frumos și să folosești diferite obiecte și decorațiuni în jurul cărora oamenii să vină să-și facă poze. Oamenii vor fi atrași de posibilitatea de a se poza în câmpul cu lavandă, iar această dorință a lor va fi profitabilă pentru tine. Poți alege să plantezi lavandă de culori diferite alb, violet, albastru, pentru a oferi un cadru cât mai frumos și demn de vizitat.

  1.   Îngrijește plantele

Până să te poți bucura de profit sau un venit constant din afacerea cu lavandă trebuie să te asiguri că plantele sunt bine îngrijite. O atenție sporită trebuie să le asiguri doar în primul an după plantare, fiind plante rezistente. Lavanda este o plantă rezistentă ce se va adapta la orice tip de sol. De asemenea, aceasta are nevoie de mult soare pentru a se dezvolta armonios. Totuși, în primul an trebuie udată regulat, de aceea un sistem de irigații poate fi o variantă mai mult decât utilă. Pentru a avea acces la apă, fie că plantația se află în grădină sau în câmp, alege din gama de pompe de apă submersibile de pe shop-einstal.ro varianta potrivită pentru proiectul tău. Sistemul de irigații va fi un ajutor în oricare altă activitate agricolă pe care o vei avea, acesta fiind un ajutor de nădejde, mai ales în anii secetoși.

  1.   Stand cu produse

O problemă pe care o poți întâmpina atunci când vrei să comercializezi produse pe bază de lavandă este găsirea unei piețe de desfacere. De aceea, faptul că oamenii vor veni direct la locația ta te avantajează pentru că poți amenaja un stand cu produse pe care să le achiziționeze după ce fac poze.

Așadar, pentru a face profit dintr-o afacere cu lavandă și pentru a te bucura de success trebuie să evoluezi treptat și să te faci cunoscut pe piață drept un producător serios!

Sursă foto: pexels.com

De interes:  Relatii de durata: 5 moduri de a avea succes in dragoste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.