Cursurile de calificare si de formare profesionala autorizate se adreseaza tuturor persoanelor interesate sa obtina o calificare intr-o meserie sau acelor persoane dornice sa se reprofileze din perspectiva profesionala.

Cu toate ca exista pareri care considera ca aceste cursuri de calificare sunt doar o modalitate de a plati pentru obtinerea unor certificate, trebuie spus ca atunci cand cursurile sunt organizate de catre centre de formare acreditate, urmarea unor astfel de cursuri confera o serie de avantaje.

Numeroase optiuni in privinta profesiilor

Un prim avantaj al cursurilor de formare profesionale se refera la faptul ca vei putea alege dintr-o foarte mare diversitate de cursuri. Indiferent daca iti doresti sa te specializezi pentru profesia de lacatus mecanic, pentru cea de bucatar sau pentru cea de mecanic auto, toate acestea si multe altele se regasesc intre optiunile puse la dispozitie de organizatiile si centrele de formare profesionala a adultilor acreditate de catre Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.

Reconversie profesionala rapida

De interes:  Trucuri care-ţi vor folosi în bucătărie. Bine de ştiut! – Banat FM

Un al doilea avantaj pentru care merita sa ai in vedere urmarea unor astfel de cursuri se refera la faptul ca intr-un timp foarte scurt vei putea face o reconversie in latura profesionala.Daca din varii motive meseria pe care ai practicat-o ani la randul nu mai este de interes pe piata fortei de munca, un curs de calificare te va putea ajuta sa beneficiezi de o reconversie intr-un timp scurt inspre o noua profesie care este foarte cautata pe piata muncii. Cu alte cuvinte, in cateva luni vei putea incepe o noua meserie.

Grad ridicat de accesibilitate

Cursurile de formare profesionala sunt foarte accesibile atat prin prisma costurilor, cat si prin prisma conditiilor care sunt necesare pentru a urma un astfel de curs. In privinta conditiilor pentru a participa la un astfel de curs, vorbim despre absolvirea a 8, 10 sau 12 clase si varsta minima de 18 ani. Prin urmare, cursurile de formare profesionale pot fi o varianta perfecta atat pentru cei care tocmai au absolvit liceul, cat si pentru persoanele care la varste de peste 45-50 de ani si-au pierdut locurile de munca.

De interes:  Bilanț 2021 - între teama de COVID 19 și riscul evoluției unei afecțiuni oncologice

Cursuri organizate de furnizori de formare autorizati

In momentul in care alegi sa te inscrii la un curs de mecanic auto, lacatus mecanic, sudor, bucatar, tractorist agricol, electrician, lucrator social sau alte astfel de meserii, vei beneficia de pregatire din partea unor formatori autorizati si acreditati pentru partea teoretica. Practica pentru oricare dintre meseriile pentru care se organizeaza cursuri de formare este efectuata la agentii economici din domeniu.Vei dobandi competente teoretice si practice pentru a efectua operatiunile specifice pentru profesia aleasa in cadrul cursurilor de formare.

In situatia in care aceste avantaje te-au convins ca merita sa acorzi atentie cursurilor de formare profesionala acreditate, trebuie sa stii ca poti beneficia de o gama diversificata de astfel de cursuri in judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis  (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba(Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus).

De interes:  Un tânăr de doar 17 ani a murit seara trecută – Banat FM

In principalele localitati din aceste judete sunt organizate cursuri pentru profesii precum lacatus mecanic, mecanic auto, sudor, bucatar, tractorist agricol, administrator pensiune si multe alte profesii.Detalii complete pot fi obtinute pe www.cursuricalificarepro.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.