Debut cu victorie! CSM Reșița e primul lider al Ligii a II-a! – Banat FM

Peste 6000 de reșițeni iubitori ai sportului-rege au venit în tribunele arenei „Mircea Chivu”, pentru a-și încuraja favoriții la primul meci oficial în Liga a II-a. Atmosfera exceptională din vremurile de glorie ale fotbalului reșițean a reînviat în Valea Domanului, grație galeriei, care a deschis spectacolul cu un moment incendiar, la ieșirea pe teren a echipelor. CSM Reșița și Universitatea Cluj au dat apoi startul primei etape a noului sezon.

Partida a debutat într-o notă echilibrată, cu o ușoară dominare teritorială a clujenilor, care n-au putut depăși însă apărarea atentă a rosso-nerilor. La cealaltă extremă, ofensiva reșițeană a încercat să profite de orice greșeală a oaspeților, iar eforturile Reșiței au fost încununate de succes în minutul 33, când Marco Ehmann a perforat poarta clujeană după o lovitură de colț de pe stânga.

În minutul 36, U Cluj a rămas și în 10: fundașul Kay a fost eliminat după un fault comis la o contră tăioasă a formației reșițene. Partea a doua a întâlnirii a consemnat momente mai bune ale rosso-nerilor. Cu un om în plus, CSM-ul și-a creat câteva bune ocazii de gol, iar avantajul de pe tabelă a crescut în minutul 75, când Bruno Vasiu a înscris cu capul după o centrare din fază fixă. 2-0 a fost și scorul final al unei dispute sportive frumoase, pe care elevii lui Leo Doană au gestionat-o perfect.
Partida CSM Reșița – Universitatea Cluj, primul meci al etapei inaugurale, a fost singurul joc disputat vineri, celelalte meciuri ale rundei fiind programate în zilele de 3, 4 și 6 august. În aceste condiții, nou-promovata CSM Reșița este primul lider al Ligii a II-a, ediția de campionat 2019-2020!

De interes:  Șomajul, evoluție surprinzătoare în Timiș


Noul campionat se anunţă unul extrem de disputat, pentru că la start s-au aliniat numeroase echipe de tradiţie, care vor cu orice preţ să ajungă în Liga 1. Rapid, Petrolul, „U” Cluj, Concordia Chiajna, UTA, FC Argeş sau Farul Constanţa se numără printre candidatele serioase la promovare. În Liga I vor promova primele două clasate, iar locul 3 va merge la baraj cu antepenultima echipă din playoff-ul pimului eșalon. În Liga a III-a vor retrograda ultimele cinci clasate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.