După ce fostul viceprimar al comunei Cornea, Meilă Rujan Lalescu a fost găsit incompatibil anul trecut, acum a venit rândul primarului Ilie Lăzărescu să fie luat în vizorul Agenției Naționale de Integritate.

În comunicatul ANI se arată că în perioada 15 iunie 2016 – 4 ianuarie 2018, Lăzărescu a exercitat simultan funcţia de primar și calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

„Eu acum am aflat de la dumneavoastră. Nu știu exact despre ce este vorba, dar într-adevăr am avut un PFA (Persoană Fizică Autorizată) până în 2017, când l-am închis. În nici un caz nu am lucrat cu Primăria prin acel PFA. L-am folosit pentru activități agricole. Eu o să-mi pun un apărător și o să încerc să-mi dovedesc nevinovăția”, ne-a declarat primarul comunei Cornea, Ilie Lăzărescu.

Potrivit legii, persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică nu poate avea un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin, conform Constituției și altor acte normative.

De interes:  Calzonata mexicană și Calzonata carbonara, două noi specialități ale Ava Delivery

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.