În calitate de comerciant, este foarte important, primordial chiar, să alegi cel mai bun partener de transport marfă. Este adevărat că datorită acestuia, afacerea ta se poate dezvolta foarte frumos.

În fața unei cereri în creștere și a unui număr tot mai mare de furnizori de servicii logistice pe piață, alegerea unui partener de transport marfa internațional nu este o chestiune simplă. Așadar, de ce factori ar trebui să ții cont atunci când îți alegi partenerul de transport marfă?

Care sunt sfaturile de care să ții cont atunci când vrei să alegi cel mai bun partener de transport marfă?

  • Redactarea unui caiet de sarcini

După o analiză mai aprofundată a nevoilor companiei tale, evaluând avantajele oferite de un partener de transport marfă, va trebui să treci la prima etapă, redactarea unui caiet de sarcini, cea mai importantă etapă de altfel. Va trebui deci să reunești exigențele și dorințele tale pe un document. 

Redactarea unui caiet de sarcini este un lucru care îți va permite să elaborezi o cerere detaliată de servicii, definind cu precizie care sunt nevoile firmei tale. Problemele actuale, definirea rolului și responsabilităților fiecărei părți, modalități de reglementare, pe scurt, tot ceea ce înseamnă ajutorul oferit de firma de transport.

  • Tipurile de prestații

La fel de important este să se determine tipurile de prestații oferite sau propuse de diferiții parteneri de transport de marfă. De asemenea, experiența adunată de o firmă de transport este la fel de importantă. Trebuie să te asiguri de faptul că partenerul pe care îl alegi are o bună experiență în domeniul transportului. Longevitatea este cel mai adesea un semn de încredere și de calitate. 

Trebuie să ții cont de faptul că succesul unei firme se bazează cel mai adesea pe calitatea oferită de partenerii săi și de serviciile pe care le propune. Este deci primordial să alegi așa cum trebuie cel mai bun partener pentru transport marfă.

  • Experiență și recomandări
De interes:  3 milioane de euro pentru Clisura Dunării? Şanse reale ca pescarii din zonă să aibă o piață de pește!

Trebuie deci să te interesezi cu privire la experiența profesională a unui specialist în transport marfă pentru a te asigura de faptul că este experimentat și că se potrivește companiei tale. Din experiența partenerului tău va decurge și calitatea serviciilor de care te vei bucura.

La fel ca în orice sector, acest factor este un bun mod de a măsura competențele unei persoane sau ale unei companii. Nu ezita să îi întrebi dacă firma lor a lucrat în trecut la proiecte similare cu al tău sau chiar poți căuta mărturii de la clienți care au fost mulțumiți de serviciile lor.

Transport Marfă Eficient și Sigur | Soluții de Expediere pentru Orice Nivel de Volum

Evaluarea costurilor – un alt lucru important de care să ții cont

Este o parte care te interesează foarte mult, fără doar și poate. Dacă nu vrei să arunci cu bani pe fereastră, va trebui să te interesezi cu privire la prețurile propuse și să stabiliți împreună un preț în acord cu bugetul. Bugetul se poate stabili atunci când se realizează caietul de sarcini.

O bună manieră de a compara ofertele sau devizele prestatarilor cu care vrei să ai o colaborare, este de a cere o ofertă. Furnizorii de servicii logistice vor răspunde la întrebări și vor oferi tarifele pentru serviciile lor. Acest proces îți va permite să analizei ce profesionist corespunde așteptărilor companiei tale. De asemenea, ar trebui să verifici dacă nu există costuri suplimentare ascunse în spatele tarifelor care  vor fi prezentate.

Comunicarea este un alt aspect de care să ții cont. Fie că vobim despre propria ta firmă, fie că vorbim despre parteneri, comunicarea este cheia atunci când vine vorba despre reușită. Va trebui deci să definești cu viitorul tău partener unele întârzieri ce pot să apară, modalitatea în care acestea vor fi comunicate, precum și informațiile sau noutățile ce apar. 

De asemenea, ar trebui să existe implicare și din partea partenerului. Trebuie să existe o relație de încredere. Acesta trebuie să te însoțească în orice situație de-a lungul activității tale. Un bun partener va ști cum să fie alături de tine și să te sprijine atunci când ai foarte multă marfă de transportat, adică în perioadele de activitate maximă, de sezonalitate și de produse noi, pentru a anticipa schimbările.

Controlează infrastructura și tehnologiile propuse de viitorul partener de transport marfă

Înainte de a semna un contract sau acord de parteneriat, ar fi bine să mergi să arunci un ochi la ceea ce viitorul tău partener are de oferit. Vei putea face astfel cunoștință cu viitorii tăi parteneri și te vei asigura de faptul că aceștia lucrează în cele mai bune condiții. 

Fie că vorbim despre infrastructură, fie că vorbim despre tehnologii, acești doi parametri sunt fundamentali. De asemenea, ar trebui să dețină un bun sistem de informație. Circulația datelor ar trebui să fie cât mai fluidă și cât mai rapidă.

Flexibilitatea sa este un alt aspect de care va trebui să ții cont. Alegând un partener de transport internațional vei alege un partener flexibil, un lucru esențial atunci când ai nevoie de soluții adaptate nevoilor în schimbare. Dar, că se va și putea adapta dezvoltarea ta pe termen lung.

Partenerul tău logistic este partenerul tău de creștere și de dezvoltare. Acesta trebuie să fie capabil să îți satisfacă nevoile și dorințele actuale și viitoare. Pentru a face acest lucru, este esențial să stabilești împreună cerințele și indicatorii de calitate pe care îi aștepți înainte de a începe colaborarea.

Alegerea unui partener de transport marfă este un proces important care necesită pregătire, o pregătire care nu ar trebui să fie neglijată, diversele elemente de care trebuie să ții cont, fiind punctele la care trebuie să fii atent în alegerea ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.