Cand gasesti pete pe prosoape este foarte enervant. Cu toate acestea, se poate intampla des. Prosoapele tale superbe, indiferent de culoare, au brusc pete decolorate care pur si simplu nu ies la spalare. Exista mai multe cauze pentru petele decolorate pe prosoape si daca stii care sunt cauzele, va fi mai simplu sa remediezi problema.

Ce sunt petele de inalbitor de pe prosoapele mele?

Daca ai o afacere si folosesti prosoape de baie, este posibil sa observi ocazional ca petele au niste pete ca de inalbitor. Dar, tu stii ca nu ai folosit inalbitor la spalare. Aceste pete pot fi un mister, dar exista mai multe vinovati, iar unele motive va pot surprinde. Aceste pete decolorate apar ca pete albe sau zone care au o culoare mult mai deschisa decat restul prosopului. Acest lucru se intampla pentru ca inalbitorul si alte substante chimice care actioneaza ca inalbitor elimina de fapt culoarea din tesatura lasand in cele dinurma o pata alba sau ingalbenita. Petele inestetice nu sunt foarte usor de scos la spalare si totul poate deveni frustrant. Multe din aceste prosoape decolorate sun in esenta deteriorate si in cele din urma vor trebui inlocuite. Insa unele din ele pot fi rezolvate.

De interes:  Petrea se-ntoarce la Reșița!

Care sunt cauzele petelor de inalbitor pe prosoape?

Exista mai multe cauze:

– Inalbitor. E cauza evidenta. Stim cu totii ca acest lucru poate provoca pete albe pe aproape orice testata si desi este un agent de curatare puternic, nu trebuie utilizat pe prosoape colorate sau alte materiale sensibile. Cu toate acestea, se pot intampla accidente. Daca ai observat ca personalul foloseste inalbitor pentru a spala prosoapele colorate sau daca detergentul obisnuit contine inalbitor, rezolva problema. O alta posibila problema ar putea fi daca prosoapele au fost folosite pentru a curata mizeria sau scurgerile de produse ce contin inalbitor.

– Alte produse de curatare. Problema nu este doar la inalbitor. Multe alte spray-uri si solutii de curatare pot contine inalbitor sau alte substante chimice care pot decolora si deteriora tesaturile. Daca folositi sprayuri de curatare care contin inalbitor sau alte substante chimice dure, orice prosoape pot absorbi particulele de solutie de curatare din aer si pot decolora prosoapele.Pe siteul nostru market365.ro gasesti o gama variata de prosoape

De interes:  Lideri in Liga I, dar riscă depunctarea! Informatica Timișoara s-a impus și în meciul amânat din runda a doua | Express de Banat

– Spalarea prosoapelor cu alte carpe. Daca amesteci la spalare prosoapele cu alte carpe, atunci aceasta ar putea fi sursa problemei. Carpele de curatare folosite cu inalbitor sau produse de curatare care contin inalbitor pot transfera aceste particule dure spre prosoape. Astfel, prosoapele pot absorbi substante chimice, decolorandu-se.

– Reziduuri in masina de spalat. Uneori, chiar si atunci cand nu folosesti inalbitor la spalare, exista reziduuri din incarcarile anterioare. Aceasta ar putea fi o cauza ascunsa. Daca masina de spalat are un dozator automat de inalbitor, este foarte posibil ca de aici sa se scurga inalbitor la ciclul de spalare al prosoapelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.