Pierderea dintilor este una din problemele cu care se confrunta multi oameni, iar ea apare din diverse motive. Cateodata este vorba de o igiena orala precara in tinerete, alteori de simpla inaintare in varsta. In unele situatii, o persoana isi poate pierde dintii in urma unui accident.

Vizita periodica la cabinetul unui medic stomatolog este esentiala pentru a evita orice fel de problema din acest punct de vedere. Chiar daca o persoana se spala in mod regulat pe dinti, atat dimineata cat si seara, tot pot aparea problemele la care nu s-ar fi asteptat si pe care nu le-ar fi observat fara vizita la un medic dentist. 

Care este cea mai buna solutie pentru pierderea dintilor? 

Pentru a inlocui cu succes dintii pierduti, cei mai multi oameni apeleaza la un implant dentar, o piesa din titan, zirconiu, sau alt material compatibil cu organismul uman. Principalul lui rol este de a tine loc de radacina a dintelui. Datorita materialului, nimeni nu va observa diferenta dintre un dinte adevarat si un implant dentar.

Cu privire la pacientul care va purta implantul respectiv, nici el nu va observa o diferenta mare intre el si ceilalti dinti. Exista mai multe tipuri de implanturi, asa ca alegerea trebuie sa fie potrivita pentru nevoile si preferintele pacientului. Alte beneficii aduse de purtarea implantului dentar sunt prevenirea retractiei gingiei si imbunatatirea aspectului estetic.  

Ce poti face pentru a evita pierderea dintilor? 

Exista mai multe lucruri pe care o persoana le poate face pentru a preveni pierdea dintilor, dar in general este vorba de o atentie sporita acordata igienei orale si de o alimentatie sanatoasa. De cele mai multe ori alimentatia nepotrivita este cea care creeaza cele mai multe probleme pentru sanatatea orala a unei persoane. 

Prin urmare, exista mai multe cauze care pot duce la pierderea dintilor unei persoane, chiar daca la prima vedere ea pare sa aiba o igiena orala sanatoasa. Unele lucruri se pot observa doar in urma unui control la un medic dentist. Daca dintele este deja pierdut, cea mai eficienta metoda de inlocuire a lui este implantul dentar.  

De interes:  Hustlers (Hustlers: Striptease pe Wall Street) – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.