Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, în cursul zilei de vineri, percheziţii la sediul unei instituţii publice situate în municipiul Timişoara. Surse judiciare au precizat  că percheziţiile au loc sediul Primăriei din Timişoara într-un dosar în care se investighează situaţia lipsei achiziţionării certificatelor pentru emisiile de gaze de seră de către Colterm SA.

Conform unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

În cursul zilei de vineri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la sediul unei instituţii publice situate în municipiul Timişoara”, menţionează DNA.

Primăria Timișoara are o primă reacție cu privire la descinderile DNA. Astfel că procurorii au mers la primărie să facă verificări într-un dosar ce vizează fapte asimilate celor de corupție, fiind vorba despre compania locală de termoficare, care urmează să intre în faliment în cazul în care administrația Fritz nu cumpără certificate verzi. Primăria a anunțat deja că nu va achiziționa certificatele, ieri, chiar cu o zi înainte de descinderea DNA.

De interes:  Culisele Statului Paralel | Viorel Cataramă: Dacă PNL nu renunță definitiv la USR, riscă să aibă soarta PNȚCD

În cursul zilei de astăzi, la ora 11, o echipă a Direcției Naționale Anticorupție a venit la Primăria Municipiului Timișoara. Se pare că a fost deschis un dosar in REM, fiind vorba desăre o cercetare preliminară prin care procurorii încearcă să stabilească dacă a fost săvârșită vreo infracțiune, a transmis primăria.

Astfel că echipa de anchetă a purtat o discuție în biroul viceprimarului Ruben Lațcău, după care a mers la Biroul de guvernanță corporativă. Pe tot parcursul vizitei procurorilor, primăria a arătat toată deschiderea pentru această investigație. În plus, primăria Municipiului Timișoara a depus în cursul anului trecut 11 plângeri penale legate de posibile infracțiuni săvârșite în trecut.

 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.