Una dintre cele mai simple modalitati pentru a mai economisi din intretinerea unei piscine se refera la investitia intr-un sistem de acoperire eficient, utilizat nu doar in perioadele reci, ci pe tot parcursul anului.

Piscinele acoperite sunt mai protejate, mai curate, dar si mai sigure, oferind o bariera de protectie la suprafata apei, iar in unele cazuri, chiar un scut impenetrabil impotriva impotriva contaminantilor.

Iata, mai jos, principalele motive de economisire a banilor si timpului:

  1. Reduci consumul de apa

Evaporarea are loc pe tot parcursul anului, insa piscina pierde apa intr-un ritm mai rapid vara, din cauza caldurii excesive. Un sistem de acoperire pentru piscina va impiedica patrunderea caldurii in apa si va capta umezeala astfel incat aceasta sa nu se evapore. Astfel, nu vei mai fi nevoit sa iti reumpli piscina la fel de des si vei reduce consumul de apa, fapt reflectat, luna de luna, in factura.

  1. Tii frunzele si impuritatile departe de apa

Indepartarea frunzelor, insectelor si a altor impuritati din piscina pare o lupta fara sfarsit, in fiecare saptamana. Si de parca asta nu ar fi de ajuns, toata murdaria scapata in apa poate incuraja dezvoltarea algelor. Acest lucru va face apa tulbure si va crea un dezechilibru chimic. Din fericire, poti evita astfel de neplaceri, optand pentru acoperirea constanta a piscinei.

  1. Limitezi pierderile de caldura din piscina

Mentinerea piscinei acoperite va preveni pierderile de caldura. Cand temperaturile scad peste noapte, scade si temperatura apei piscinei. Cu toate acestea, o prelata sau un sistem de acoperire pentru piscina va retine caldura si poate chiar sa o pastreze suficient de calda pentru inotul de a doua zi. Asta inseamna ca vei economisi energie electrica si bani prin faptul ca nu vei mai utiliza sistemul de incalzire la fel de des cum o faceai inainte de utilizarea unei astfel de optiuni.

  1. Reduci consumul de substante chimice

Substantele chimice sunt utilizate pentru a readuce apa din piscina in parametrii normali atunci cand impuritarile, frunzele si chiar ploaia provoaca un dezechilibru in structura acesteia. Un sistem de acoperire iti poate proteja piscina, mentinand apa mai curata pentru mai mult timp. Cu toate ca prelatele sau sistemele de acoperire mai avansate nu inlocuiesc substantele chimice pentru reechilibrarea apei, ele pot reduce cantitatea de substante chimice de care ai nevoie pentru a-ti mentine piscina curata.

  1. Mai putin timp pierdut pentru intretinere

Ce ai prefera? Sa cureti mereu piscina sau sa te relaxezi in ea? Fara frunze si alte resturi cazute in piscina, poti petrece mai putin timp aspirand-o. Iar daca exista mai putina evaporare a apei, nu va mai trebui sa reumpli piscina la fel de des ori sa utilizezi cat mai multe substante chimice pentru reechilibrarea pH-ului.

De interes:  „Unii nu au nicio jenă să creeze panică”

Piscinele acoperite au un aspect placut si o durata mare de viata, cu un minim de intretinere. Acoperirea piscinelor exterioare pe tot parcursul anului incetineste cresterea algelor, limiteaza pierderile de temperatura si evaporarea apei, economisind timp dedicat intretinerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.