De ce este folosit aurul in produsele cosmetice

Aurul a fost folosit de-a lungul istoriei in industria cosmetica. Chiar si Cleopatra era renumita pentru ca dormea ​​cu o masca de aur pe fata, iar alchimistii s-au referit la aur drept „Elixirul Vietii”.

Aurul era deja folosit de chinezi ca si medicament in 2500 i.e.n, iar in India, aurul rosu coloidal a fost folosit sub forma de leac pentru intinerire si revitalizare in timpul batranetii.

De-a lungul secolelor aurul a fost folosit mult timp ca medicament, numit „nervina” pentru revitalizarea persoanelor care sufera de tulburari nervoase. Cu toate acestea, evaluarea stiintifica moderna a aurului coloidal nu a inceput pana in anul 1857, cand Michael Faraday a aflat printr-un experiment ca nuantele solutiilor din aur se datoreaza dimensiunii reduse a particulelor acestui metal.

La inceputul secolului al XIX-lea, aurul era folosit inclusiv ca si medicament pentru tratarea sifilisului. De altfel, mai multe informatii in legatura cu acest produs puteti gasi pe SpinMag.

Utilizarea terapeutica a aurului a fost stabilita pentru prima in anul 1920 cand s-au descoperit efectele pozitive ale metalului asupra bacililor. Aurul si compusii acestuia se folosesc in principal ca si medicament pentru tratatarea bolilor reumatice, inclusiv artrita reumatoida.

De interes:  Bănățenii descoperă avantajele încălzirii întregii case cu un șemineu pe lemne puternic și elegant

In SUA aurul coloidal este simplu listat ca si aur pur pe lista ingredientelor. Veti descoperi ca multe produse care contin aur au o culoare aurie, cu toate acestea aurul coloidal nu are aceasta culoare. Substanta este cunoscuta de catre oamenii de stiinta din straintate si sub numele de „nanogold”.

De cele mai multe ori lichidul in care se afla aurul are o culoare rosie intensa (in cazul particulelor mai mici de 100 nm), sau o culoare galbuie murdara (in cazul particulelor mai mari). Nanoparticulele in sine pot veni intr-o varietate de forme. Sferele, tijele si cuburile sunt extrem de usor de observat.

Forma nano-particulelor de aur este un factor determinant major al absorbtiei lor in celule. Asadar, a fost investigata absorbtia intracelulara a nano-particulelor de aur, comparand diferite dimensiuni si forme.

Specialistii au ajuns la concluzia ca cinetica si concentratiile de saturatie depind in mare masura de dimensiunile fizice ale nano-particulelor. Aceasta constatare a avut implicatii in proiectarea chimica a nanostructurilor pentru aplicatii biomedicale. Proprietatile optice ale nano particulelor de aur sunt, de asemenea, dependente de forma pe care o au.

De interes:  De ce este mai convenabil să închiriezi o mașină decât să o cumperi?

Care sunt principalele proprietati ale aurului coloidal?

  • Acesta vitalizeaza tesuturile de fibre de sub piele.
  • Accelereaza circulatia sangelui.
  • Elibereaza ingredientul activ natural transportat de suprafata nanoparticulelor
  • Antioxidant puternic impotriva radicalilor liberi
  • Proprietati antiseptice si antiinflamatorii
  • Reduce liniile fine si ridurile.
  • Imbunatateste fermitatea si elasticitatea pielii.
  • Vitalizeaza metabolismul pielii.
  • Sinergici in absorbtia colagenilor, a substantelor nutritive si a esentelor extractelor din plante si plante.
  • Intarzie procesul de imbatranire si mentine aspectul tanar al pielii

In 2010, un studiu in vitro a aratat ca nanoparticulele de aur dintr-o masca de fata antirid activeaza anumite substante, cum ar fi acidul L-ascorbic, acidul retinoic si colagenul. De altfel, mastile faciale  imbunatatesc circulatia sangelui si elasticitatea cutanata, intineresc pielea si reduc formarea ridurilor.

Aurul are proprietati electronice, optice, termice, chimice si biologice unice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.