De ce este atât de important echilibrul raportului dintre acizii grași Omega-6 și Omega-3?

Hrana din Europa are un conținut suficient de acizi grași Omega-6, dar realtiv puțin de acizi grași Omega-3 din pește. Prin aceasta se amplifică în corp dezechilibrul dintre acizii grași Omega-6 și Omega-3. Acest dezechilibru este un factor determinant al apariției problemelor de sănătate. Dezechilibru este legat și de stilul de viață. Atât acizii grași Omega-6, cât și cei din Omega-3 sunt nivele anterioare ale moleculelor hormonale de avertizare (Eicosanoide) în corp. Eicosanoidele din acizii grași Omega-6 sunt provocatoare de inflamații și favorizează inflamațiile cronice.

Moleculele semnalizatoare din acizii grași Omega-3 au un potețial inflamator redus, unele au chiar efect anti-inflamator. În multe privințe Eicosanoidele se completeză între ele. De aceea este atât de important un raport echilibrat între ele. Un raport normal între acizii grași Omega-6 și Omega-3 este indispensabil pentru un bun echilibru al Eicosanoidelor, în timp ce o cantitate mare de Omega-6 în comparație cu o cantitate redusă de acizi grași Omega-3 favorizează apariția inflamațiilor cronice.

De interes:  Promovarea pe Linkedin - cum să începi?

Raportul dintre acizii grași Omega-6 și acizii grași Omega-3 ar trebui să fie în alimentație de sub 5:1!

Acizii grași Omega-3 sunt grasimi sănătoase, de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie, dar pe care nu și le poate procura pe cont propriu, așa că aportul necesar trebuie asigurat prin alimentație sau prin suplimente alimentare.

Ce este Omega 3?

Acizii grași esențiali sunt acizi polinesaturați de care organismul are nevoie pentru ca metabolismul să funcționeze așa cum trebuie. Acizii grași Omega 3 fac parte din clasa acizilor polinesaturați cu legatură dublă. Omega 3 se regăsește în alimente precum somonul, codul, codul negru, eglefin, halibutul, sardinele, heringul, nucile sau uleiul din semințe de in.

În general, este recomandat consumul a 250-500 de mg de acizi grași Omega 3 pe zi, însă există situații in care e recomandat un aport mai mare.

În Europa există un surplus de acizi grași Omega-6, în comparație cu acizii grași Omega-3. De aceea, aportul de acizi grași Omega-3 ar trebui să crească până la 3 g, pentru a obține un raport normal între acizii grași Omega-6 și Omega-3.

De interes:  Vești bune pentru Universitatea ” Eftimie Murgu ” din Reșița !

Beneficiile acizilor grași Omega 3 pentru organism

Consumul de Omega 3, fie că provine din alimentație, fie sub forma de suplimente alimentare, are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

  • întărirea sistemului imunitar
  • prevenirea afecțiunilor aparatului cardiovascular
  • întărirea sistemului nervos
  • reducerea cholesterolului
  • reglarea tensiunii arteriale

Interesul nostru față de sănătate și starea de bine este foarte mare, cu toate acestea problemele de sănătate sunt în continuă creștere.
Este timpul să ne întrebăm de ce?
Suntem de părere că motivul intensificării problemelor de sănătate se regăsește în modificarea dramatică a raportului dintre acizii grași esențiali Omega-6 și acizii grași esențiali Omega-3 din alimentație noastră.

Pe lângă includerea în alimențație a peștelui, o sursă excelentă de Omega 3 sunt suplimentele cu ulei de pește.

OMEGA3 BALANCE de la AUNITY este un ulei de pește valoros, obținut 100% din pește de captură, cu adaos de ulei de măsline extra-virgin, Vitamina E naturală, Vitamina D și ulei de lămâie, pentru îmbunătățirea gustului. Acesta reglează și menține nivelul de Omega-3 (echilibrul dintre Omega-6 și Omega-3) în organism, protejând tensiunea arterială, inima, creierul, ochii, musculatura și sistemul imunitar.

De interes:  Capacitatea de adaptare - schimbare fără stres

Pentru a anihila toate ideile preconcepute legate de gust, în uleiul nostru de pește am adus îmbunătățiri– ulei de măsline fin, extravirgin și ulei de lămâie.
Gustul este atât de delicat, încât dumneavoastră sau copiii dumneavoastră puteți lua uleiul fără probleme direct cu lingura sau poate fi adăugat în mâncare fără ca aceasta să primească un gust neplăcut.
Puteți să adăugați uleiul nostru chiar și în aluatul de prăjitură sau în înghețată, fără ca cineva să realizeze acest lucru.

Calitatea este excepțională, datorită mirosului și gustului. Gustați, nu veți fi dezamăgiți!

Aflați mai multe despre uleiul de pește OMEGA 3 BALANCE aici, pe pagina de Facebook Sanos sau pe sanos.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.