Ce trebuie să știi dacă vrei să înveți să conduci o mașină

În viață ai parte de multe lecții, dar vine un moment în care ai parte de una dintre cele mai valoroase. Este vorba de cea care te va ajuta să nu mai întârzii și de care vor depinde multe lucruri din momentul în care o vei învăța. Ea se referă la a învăța să conduci. Una dintre cele mai bune forme de a învăța să conduci nu este cu ajutorul tatălui, ci cu ajutorul unui instructor autorizat, pe care îl vei găsi în cadrul unei școli de șoferi.

Dacă vrei permis auto, întrucât îți dorești numaidecât să te așezi la volan și să te plimbi cu mașina, ține cont de următoarele recomandări. Ele îți sunt utile dacă vrei să urmezi cursurile unei școli de șoferi.

Alege o școală de șoferi

Alegerea unei școli de șoferi bune, pentru a începe să descoperi din tainele condusului, este un lucru esențial. Din acest motiv, trebuie să ai mare grijă atunci când optezi pentru o anumită școală. Trebuie să găsești un instructor capabil să-ți explice pe înțelesul tău tot ceea ce trebuie să știi despre cum se conduce o mașină.

De asemenea, este important nu doar instructorul auto, ci și profesorul de legislație rutieră. Noul cod rutier nu este deloc ușor, iar dacă profesorul nu știe să explice noțiunile pe care acesta le cuprinde, învățarea va fi destul de dificilă. Așa că ai mare grijă cum alegi școala de șoferi.

De interes:  Victor Ponta şi Nicolae Bănicioiu

Totodată, nu uita să-ți cumperi o carte pentru permis auto care cuprinde chestionare auto. Trebuie să faci cât mai multe chestionare, dacă vrei să iei examenul de sală cu brio. Există multe astfel de cărți de legislație rutieră în magazine. Alege-ți una, iar după ce ai acumulat cunoștințele necesare, fă chestionare pentru a ți le verifica.

Ascultă-ți instructorul

După ce îți alegi școala de șoferi și instructorul, ține cont de toate sfaturile instructorului. Reține că acesta nu-ți dă sfaturi degeaba. Nu se știe niciodată când va trebui să le pui în aplicare. Instructorul este o persoană cu o mare experiență într-ale condusului, așa că ține cont de tot ceea ce îți spune acesta.

Responsabilitate mai mare

Trebuie să fii conștient de faptul că, atunci când ești la volan, trebuie să dai dovadă de concentrare, de responsabilitate și angajament. Suntem singuri că, atunci când părinții îți vor împrumuta mașina, îți vor spune să conduci cu atenție sau să nu conduci cu viteză. Și vor avea dreptate, deoarece, din momentul în care te așezi la volan, ești responsabil atât pentru propria viață, cât și pentru a celorlalți participanți la trafic.

De interes:  Ce sunt nanofibrele Toppik?

Familiarizează-te cu mașina

Cunoașterea mașinii pe care o vei conduce este un lucru fundamental. Acest lucru îți va permite să te simți mai în siguranță.

Deși poate părea evident, studierea modului în care funcționează fiecare buton din mașină și la ce servește, te va ajuta să acționezi cum trebuie în caz de ceva neașteptat.

Ca șofer trebuie să înțelegi fiecare buton de comandă, de la pedale (accelerație, frână și ambreiaj, dacă sunt incluse), la butoanele de pe volan, tabloul de bord și chiar și simbolurile.

Așază-te corect în mașină

Nu toate mașinile au aceeași dimensiune, de aceea este important să găsești poziția corectă, cea care îți permite să ții bine volanul, să calci pedalele și să vezi fără probleme ceea ce ai în față, în lateral și în oglinzi, atât retrovizoare , cât și laterale.

O poziție corectă îți va oferi confort și control pe parcursul orelelor de conducere. O parte din accidente se produc tocmai din cauza faptul că șoferii nu stau în poziția corectă.

De interes:  Cum indepartezi bronzul de pe fata

Se spune că înălțimea scaunului ar trebui să fie astfel încât ochii să fie la jumătate din înălțimea parbrizului, într-o poziție în care genunchii nu se întind prea mult atunci când calci complet pedalele.

După ce te familiarizezi cu mașina și te așezi corect la volan, reține că trebuie să fii foarte atent la drum. În timp ce conduci, atenția ta trebuie să fie concentrată doar asupra șoselei. Nu trebuie sub nicio formă să-ți abați privirea de la drum.

De asemenea, în timp ce conduci trebuie să ții corect volanul, pentru a controla perfect direcția și mașina. Cu cât te vei sta mai comod la volan, cu atât te vei simți mai în siguranță.

Păstrează distanța față de mașina din față, pentru a avea timp de reacție în cazul în care se produce ceva neașteptat. Cu alte cuvinte, condu preventiv pentru a fi mereu pregătit să faci față oricărei situații neprăvăzute.

Păstrează-ți calmul și ai încredere în tine. Cu un instructor bun lângă tine, totul va fi bine. Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.