Sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul ”Electrica” din Timișoara, Ripensia și Dacia Unirea Brăila s-au întâlnit într-un meci din etapa a XVIII-a, penultima a sezonului regulat. Meciul s-a terminat cu victoria gazdelor cu scorul de 1-0 (1-0) după un meci dominat clar de timișoreni.

Gazdele au avut o primă ocazie în minutul 4, la un șut a lui Gavra de la 22 de metri, iar în minutul 12 Ene a șutat de la marginea careului, dar prea slab pentru a-l învinge pe portarul Duță. 

În minutul 21, după un corner de pe stânga, Piftor a trimis o minge în careu, Gavra a reluat spre poartă, Robu a respins până la Darius Țieranu care a tras din 9 metri central în plasa porții, 1-0.

Ofensiva gazdelor a continuat, iar în minutul 32 Ivancevic a șutat din colțul careului de 16 metri, spre vinclul din stânga portarului, dar Duță a respins în corner. În minutul 37 Ene a centrat în careu, Duță a respins în față, mingea a ajuns la Gavra, care, din 10 metri  a șutat pe colțul lung, dar pe lângă poartă. În minutul 41 Ivancevic a luat o acțiune pe cont propriu, a intrat în zona centrală și a șutat de la 15 metri în bara din dreapta portarului Duță. Un minut mai târziu Gavra a fost găsit cu o pasă în adâncime, a intrat în careu și a șutat de la 13 metri lateral stânga, pe lângă bara de la colțul lung. În minutul 44, după o acțiune prelungită de atac a gazdelor, Gladun a centrat în careul mic, Duță a scăpat mingea din mână, dar Mocanu a reușit să degajeze din fața lui Ivancevici, care nici el nu se aștepta ca portarul Brăilei să scape mingea. În minutul 45+1 Gavra, talonat de Sava, a șutat de la 16 metri, în dreapta, dar portarul Duță a reușit să respingă în lateral și scorul la pauză a rămas 1-0.

De interes:  Consiliul de Administrație de la Piețe S.A din Timișoara a fost revocat

În repriza a doua tot gazdele au fost la ”timona” partidei. În minutul 47 Gavra a încercat să trimită spre poartă o minge venită din centrarea lui Ivancevici, dar Duță a reținut. În minutul 58 Călin Tudor a șutat de la peste 25 de metri, fară preluare, dar portarul Duță a reținut. Un minut mai târziu Ene a luat o acțiune pe cont propriu și a șutat de la 20 de metri, pe lângă poarta lui Duță. Peste încă un minut, Piftor i-a pasat în careu lui Matiș, dar Duță a ieșit și l-a blocat în colțul careului mic. În minutul 65 Sturzu a centrat în careu de unde Matiș a reluat cu capul din 8 metri, dar Duță a respins în corner de sub transversală. În minutul 69 Njopeang Passi a încercat un șut de la 25 de metri, lateral dreapta, pe colțul scurt, dar nu a nimerit cadrul porții. În minjutul 79 Piftor a șutat de la 20 de metri, cu pământul, dar portarul Duță a reținut. 

De interes:  Bani pentru turismul balnear. Un restart pentru Herculane – Banat FM

În minutul 82, Petrache a primit în dreapta o pasă de la Fendoung, a intrat spre centru și a șutat din colțul careului, dar portarul Ripensiei a reținut. Acesta a fost singurul șut pe spațiul porții expediat de jucătorii pregătiți de Laurențiu Ivan. În minutul 90 Sturzu a trimis o pasă în diagonală până în careul brăilenilor, Ene a preluat și a șutat de la 13 metri lateral, dar Duță a reușit să devieze peste poartă, în corner. Ene a bătut cornerul, dar Fendoung a respins cu capul în corner. 

Ripensia Timișoara: I. Rus – Sturzu, Țieranu, Lalic, Gladun – Piftor (min. 84 Golda), Vidrăsan (min. 57 Stoi), T. Călin (min. 84. Macrițchii), Ivancevic (min. 72 Golda) – M. Ene, Gavra (min. 57 Matiș). Antrenor: Florin Fabian

Dacia Unirea Brăila: V. Duță – Șt. Sava, R. Mocanu, Moroianu, Bădilaș – Petrache, Ziepop Fendoung (min. 90+1 B. Petre), Yaya Zoua (min. 67. Njopgang Passi), Val. Robu (min. 90+1 Cr. Leu) – Vartolomei (min. 60 Palade), Al. Duțu (min. 67 Boroșu). Antrenor: Laurențiu Ivan.

De interes:  Phoenix, concert la Măciuca. Nicu Covaci: „Am venit să cânt la 10 mii de oameni. George Simion nu mi se pare periculos”

Dacia Unirea Brăila rămâne pe locul 19, cu 2 puncte, iar etapa viitoare va juca pe teren propriu cu Unirea Dej. Ripensia Timișoara a urcat pe locul 10, cu 25 de puncte, iar în ultima etapă a sezonului regulat va juca în deplasare, la Unirea Slobozia.

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.