Lucrările de la Clinica de Balneologie din Timișoara continuă. În curând va fi finalizată fundația noului corp

Echipele de șantier urmează să realizeze, în următoarele două săptămâni, turnarea fundației. Deja a fost turnat un prim strat, sunt puse și armăturile pentru fundație, iar odată cu fundația vor fi puși și stâlpii și realizate zidirile pentru demisolul clădirii.

„Lucrările merg într-un ritm bun, însă, sunt foarte nemulțumit de organizarea de șantier și i-am cerut constructorului măsuri imediate. Pământul și noroiul care se lipește de vehiculele sale ajunge apoi pe străzile pentru care plătim curățenia. Am cerut să pună pietriș de la intrarea în curte până la locația noului corp. Am cerut de asemenea, ca la ieșirea din șantier să existe un loc pentru spălarea roților. Acestea sunt aspecte care ne apropie de un oraș civilizat și curat și voi reveni să văd cu ochii mei dacă s-au și luat aceste măsuri”, spune viceprimarul Timişoarei, Ruben Lațcău.

Până în prezent au fost executate lucrări de desfacere și demolare alături de săpăturile necesare pentru fundație și racorduri.

De interes:  Culisele statului paralel | Federația Română de Fotbal, sub control politic. Milioane de euro de la FRF, împărțite în secret

Proiectul de reabilitare vizează Corpul B, construit în anii 1960, destinat activităților de ambulatoriu și având o suprafață construită de 1560 mp.

Lucrările vizează: desfacerea/demolarea parțială a zonelor cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A; extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior, o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești.

Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa.

De interes:  Înșelătoria periculoasă care circulă WhatsApp. Nu accesați acest link!

Se vor realiza finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier.

La finalul lucrărilor, noua clădire va fi din nou racordată la rețeaua de alimentare cu apă termală.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Valoarea contractului de execuție este de 12.880.071 lei (fără TVA).

Durata de execuție a lucrărilor este de 21 de luni.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.