Cu toții ne dorim să fim cei mai buni părinți pentru copiii noștri, dar există adesea primim sfaturi contradictorii despre cum să creștem un copil încrezător, amabil și de succes. Este important să vă concentrați pe echilibrarea priorităților, jonglarea responsabilităților și schimbarea rapidă între nevoile copiilor dvs., ale altor membri ai familiei și ale dvs.

Părinții moderni au la dispoziție întregul interne, sfaturi de la prieteni, cărți de parenting. Este greu să știi în cine sau în ce să ai încredere. Cărțile de parenting: le citești și le urmezi. Mahatma Gandhi a spus odată: „Nu există școală egală cu o casă decentă și nici un profesor egal cu un părinte virtuos”. Fii acel părinte virtuos, educă-te, educă-ți copiii. Nu există un părinte perfect.

Aici vom vorbi despre cum să-l ajuți pe copilul tău să devină o persoană care îți place cu adevărat, fără să te pierzi în acest proces.

Setați limite inteligente

Preia inițiativa. Copiii doresc limite, care îi ajută să înțeleagă și să gestioneze o lume adesea confuză. Arată-ți dragostea stabilind limite, astfel încât copiii tăi să poată explora și descoperi pasiunile lor în siguranță.

De interes:  Ce beneficii ofera aparatele dentare

Nu tăiați aripile copilului dumneavoastră.

Misiunea copilului dumneavoastră în viață este de a obține independență. Așadar, când este capabilă din punct de vedere dezvoltator să-și pună jucăriile deoparte, să-și scoată farfuria de pe masă și să se îmbrace singură, lasă-o. Acordarea responsabilității unui copil este bună pentru stimă de sine (și pentru sănătatea ta!).

Nu încercați să reparați totul.

Oferiți copiilor mici șansa de a găsi propriile soluții. Când recunoști cu dragoste frustrările minore ale unui copil fără să te grăbești imediat să o salvezi, îi înveți încrederea în sine și rezistența.

Amintiți-vă că disciplina nu este pedeapsă. Aplicarea limitelor înseamnă într-adevăr învățarea copiilor cum să se comporte în lume și ajutarea lor să devină competenți, grijulii și în control.

Joacă-te cu copiii tăi.

Lasă-i să aleagă activitatea și nu-ți face griji cu privire la reguli. Doar mergi cu fluxul și distrează-te. Acesta este numele jocului.

Fă-ți amintiri pentru toată viața. Copiii tăi probabil că nu își vor aminti nimic din ce le spui tu, dar își vor aminti ritualurile familiale – cum ar fi orele de culcare și noaptea de joc – pe care le faci împreună.

De interes:  Cum sa ai o relatie de cuplu frumoasa

Fii modelul pe care îl merită copiii tăi. Copiii învață urmărindu-și părinții. Modelarea unui comportament adecvat, respectuos și bun funcționează mult mai bine decât să le spui ce să facă.

Trăiește puțin mai verde. Arată-le copiilor tăi cât de ușor este să ai grijă de mediu. Deșeuri mai puțin, reciclează, reutilizează și conservă în fiecare zi. Petreceți o după-amiază ridicând gunoiul prin cartier.

Spune întotdeauna adevărul. Așa vrei să se comporte copilul tău, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.