Boxele portabile sunt gadgeturi practice, ideale atât pentru momentele de relaxare din spațiile închise sau chiar din aer liber, cât și pentru activitățile de la locul de muncă sau cele educaționale. Oferă o modalitate rapidă prin care poți pune playlist-ul favorit atunci când mergi la o petrecere, la un picnic în pădure sau chiar la tine în locuință. Ele sunt disponibile pe piață în diferite forme, dimensiuni și paletele cromatice, cu funcții diverse pentru orice utilizator.
Dacă ai nevoie de un upgrade la sistemul tău audio, Mobino îți aduce boxe portabile puternice care pot fi folosite atât la tine acasă, cât și în drumețiile tale montane, pe litoral sau în parc alături de prieteni. Iată deci cum alegi cea mai bună boxă portabilă pentru nevoile și dorințele tale!
Calitatea sunetului
Calitatea și claritatea sunt unele dintre cele mai importante criterii de luat în considerare atunci când alegi boxa portabilă, sau oricare alt sistem audio, de altfel. Cu siguranță vrei să cumperi o boxă portabilă ca să poți asculta muzică la o calitate superioară, și bineînțeles volum, spre deosebire de ceea ce poate oferi un smartphone.
Deci, există patru criterii după care trebuie să te ghidezi ca să investești într-un produs bun: puterea de ieșire, frecvența, sistemul de sunet și impedanța. Cu cât o boxă are mai mulți watti (unitatea de măsură pentru puterea de ieșire), cu atât va avea un sunet mai puternic. Boxele și sistemele audio nu sunt niciodată utilizate la capacitate maximă, respectiv volum, deoarece pot distorsiona.
Asemeni puterii de ieșire, cu cât boxele portabile au un spectru de frecvențe mai mare, cu atât vor oferi o calitate mai bună și mai clară. Sistemul de sunet este dat de numărul de canale, respectiv numărul de difuzoare și subwooferul pentru bas. Nu în ultimul rând, impedanța trebuie să fie cât mai mică, astfel încât claritatea sunetului să fie mai puternică, mai plăcută.
Conectare prin cablu, Bluetooth sau Wi-Fi
În funcție de modelul boxei portabile, aceasta poate fi conectată la un device – laptop, smartphone, tabletă etc., cu ajutorul unui cablu auxiliar Jack 3.5mm, prin Bluetooth, cu cele mai noi versiuni de 4.0 sau 5.0 sau chiar prin intermediul Wi-Fi-ului/ wireless. Dacă folosești un telefon vechi, atunci optează pentru prima variantă, cea cu cablu. În caz contrar, celelalte două opțiuni îți vor oferi mai multă libertate.
Boxe compacte sau voluminoase
Există atât boxe „de buzunar”, cât și boxe portabile de dimensiuni mari. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor optează pentru boxe mai micuțe, care să nu depășească 15-20 cm deoarece pot fi transportate oriunde, rapid, fiind compacte și ușoare. Dimensiunea boxei portabile nu influențează calitatea sunetului, puterea sau celelalte facilități oferite. De exemplu, atât o boxă de 15 cm cât și una de 40 cm pot avea doar un singur difuzor sau mai multe.
Autonomia bateriei
Un alt criteriu important este autonomia bateriei, viteza acesteia de a se încărca și timpul de care are nevoie pentru a ajunge de la 0% la 100%. Unele modele de boxe permit redarea continuă de până la 20 de ore într-o singură încărcare, pe când altele necesită mai multe cicluri de încărcare.
Încearcă să te orientezi către o boxă cu autonomie mare, iar pentru a te asigura că petrecerea continuă chiar și la un picnic în inima pădurii, ia cu tine o baterie portabilă.
Așadar, atunci când alegi boxele portabile potrivite pentru tine este esențial să ai în vedere criteriile și sfaturile practice oferite, astfel încât să te bucuri de cel mai bun sound, de ușurința de transport și depozitare – dacă este cazul, cât și de toate funcțiile moderne puse la dispoziție. Nu achiziționezi doar boxe pentru playlist-ul favorit, ci cumperi un produs ce va aduce distracție și voie bună oriunde și oricând!