Avantajele creditelor nebancare

Atunci când ai nevoie de bani cât de repede, trebuie să găsești pe cineva care să răspundă prompt cererii tale de ajutor. Dacă prietenii, familia sau cunoștințele nu te pot ajuta, există o sursă care să-ți împrumute suma necesară: IFN-urile, adică Instituțiile Financiar-Nebancare. Află de mai jos care sunt avantajele acestor credite și când e cel mai indicat să aplici pentru ele, apoi vezi dacă îți sunt potrivite. 

IFN-urile, adică Instituțiile Financiare Nebancare, îți vin în ajutor cu soluții de creditare online în momentele în care ai nevoie de o sumă de bani pentru a acoperi costuri urgente. De ce ai alege un împrumut de la aceste companii?

  • În primul rând, ai criterii flexibile pe care trebuie să le îndeplinești ca să poți aplica: vârsta minimă de 18 ani, un act de identitate valid, domiciliu în România și un venit stabil pe care să îl poți dovedi. Pentru majoritatea celor care aplică, aceste criterii sunt foarte ușor de îndeplinit.

Pentru cele mai multe dintre IFN-uri, vârsta maximă până la care poți aplica este chiar de 70 de ani, deci nu contează că ești pensionar. De asemenea, acestea oferă credite chiar și celor cu istoric de credit negativ, deci te poți îndrepta către ele chiar dacă ai fost raportat la Biroul de Credite.

  • Pentru majoritatea creditelor acordate de IFN-uri, nu e nevoie să oferi garanții (gaj) imobiliare sau cu diferite obiecte de valoare. Acestea îți calculează gradul de îndatorare raportat la veniturile tale și astfel decid dacă îți oferă sau nu creditul.

Doar dacă te găsești în imposibilitatea de a plăti creditul, instituția te poate acționa în judecată și obține rambursarea prin executare silită sau oprirea unei sume din conturi până la rambursarea integrală a creditului.

  • Pentru un credit online, primești aprobare rapidă în aproximativ o oră sau câteva ore, chiar in câteva minute la unele dintre ele. În cazul creditelor bancare poți aștepta zile, chiar săptămâni, după ce ai depus dosarul de aplicație.
  • După ce primești aprobarea, poți să primești și banii chiar în aceeași zi, dacă ai optat pentru virarea banilor în contul bancar dacă te încadrezi în orele de funcționare ale băncii sau dacă dorești să îi retragi cash de la o bancă parteneră a IFN-ului.

De asemenea, dacă IFN-ul oferă posibilitatea să-ți înregistrezi în sistem securizat cardul bancar, poți să îi primești direct pe cardul tău în câteva minute. Întâi trebuie să-ți validezi cardul în platformă, să faci o plată reversibilă de câțiva bani sau un leu, iar cardul trebuie să fie neapărat cel pe care ți se virează veniturile.

  • Creditele online nebancare se oferă fără justificarea banilor, înaintea sau după primirea lor. Deși este indicat ca atunci când îi soliciți și îi primești să îi folosești doar pentru nevoi urgente, nu ți se va cere să dovedești ceea ce ai achitat cu ei. Rămâne la latitudinea ta să îi folosești în mod chibzuit.
  • IFN-urile de încredere asigură transparență atunci când oferă credit rapid online nebancar. Prin lege acestea sunt obligate să îți ofere toate costurile de la început și să le menționeze pe toate în contractele redactate în mod clar. De asemenea, poți adresa în orice moment agentului de credit întrebările pe care le ai.

Vei ști deci de la bun început care este suma totală pe care o ai de achitat la finalul perioadei de creditare, care este dobânda pe care o propune IFN-ul (aceasta este fixă, dar valoarea ei este stabilită de fiecare IFN în parte) și care este DAE.

  • Achiți creditul din confortul casei tale. IFN-urile oferă posibilitatea de achitare online a ratelor, prin transfer bancar, prin plata cu cardul sau prin retragere automată a banilor de pe card ca tu să nu mai ai grija datei scadente și să o depășești din greșeală.

Când ai nevoie urgentă de bani și nu știi cum să faci rost de ei, e important să știi că există variante care să te scoată din impas. Creditele online nebancare pot să-ți fie de folos pe termen scurt, până reușești să depășești momentul dificil. 

De interes:  Obține o privire de ansamblu asupra business-ului tău cu o analiză financiară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.