Cum sa ai grija de unghii

    Daca va place sa va pictati unghiile pentru a mentine mainile cat mai frumoase, facutul unei manichiuri nu este singura solutie pentru o ingrijire adecvata a unghiilor. Vezi mai multe modele de unghii pe https://foxi.ro/articol/modele-unghii. Este posibil sa nu stii, dar unghiile tale se pot deteriora si din cauza manichiurilor proaste, a obiceiurilor proaste sau a uzurii vietii de zi cu zi. Din fericire, practicarea zilnica a unei igiene bune si ingrijire adecvata a unghiilor va poate ajuta sa aveti unghiile curate si cu aspect sanatos. Pentru a va ghida, iata un articol cuprinzator despre tot ce trebuie sa stiti daca vreti sa aveti grija de unghii.

    Cum sa ai grija de unghii. Lucruri interesante despre unghiile tale:

    • Unghiile sunt formate din straturi dintr-o proteina numita keratina – aceeasi substanta pe care corpul o foloseste pentru a produce par si stratul superior al pielii tale.
    • Unghiile cresc lent, in medie, cu 3,5 milimetri pe luna. Si va dura aproximativ de la patru pana la sase luni pentru a creste complet unghia.
    • Unghiile de la mana ta domninanta cresc mai repede.
    • Unghiile barbatilor cresc mai repede decat unghiile femeilor. Cu toate acestea, hormonii femeilor in timpul sarcinii afecteaza aceasta crestere.
    • Unghiile nu transpira.
    • Unghiile tale au nevoie de sange pentru a supravietui. Acesta este motivul pentru care poate cadea dupa o accidentare, deoarece lipsa oxigenului si a altor nutrienti slabeste unghia.
    • Unghiile ofera indicii ale sanatatii si starii tale interne. Unghiile sanatoase se caracterizeaza printr-o forma uniforma, o suprafata neteda fara gropi, un aspect perfect uniform si fara pete.
    De interes:  LTS SEO Bucuresti

    Cum stii daca ai unghii nesanatoase? 

    • Pete albe. Micile pete albe inseamna de obicei ca v-ati muscat unghiile sau ati aplicat prea mult polish.
    • Unghii decojite. Decojirea sau despicarea unghiilor poate fi un efect al deshidratarii sau al deficitului de vitamine.
    • Piele rosie si umflata. Daca va muscati sau va indepartati cuticulele, puteti prezenta umflaturi sau dureri in jurul pielii.
    • Se observa schimbari in forma unghiilor. Aveti unghii ondulate sau in forma de lingura? Acestea pot fi toate semne ale deficitului de fier si anemiei.

    Consultati un dermatolog daca sunteti in mod special ingrijorat si nu sunteti sigur de sanatatea unghiilor. Din fericire, multe dintre aceste conditii nedorite ale unghiilor pot fi rezolvate prin ingrijirea adecvata a unghiilor. Iata cateva modalitati usoare, dar eficiente de a obtine unghii sanatoase si frumoase.

    1. Spalati-va pe maini des. Primul pas pentru a avea grija de unghiile tale este sa pastrezi curate zonele din apropierea lor. Este important sa va spalati mainile si picioarele in mod regulat cu sapun pentru a preveni acumularea murdariei si bacteriilor sub unghiile voastre.
    2. Periati-va unghiile. Pentru a scapa in continuare de bacteriile daunatoare, va recomandam, de asemenea, sa va spalati unghiile si pielea cu o periuta de dinti. Daca faceti acest lucru, veti indeparta si exfolia orice piele moarta pe care o puteti avea, fara a fi nevoie de exfolieri dure, pline de substante chimice.
    3. Incercati o crema hidratanta. Din pacate, spalarea periodica si perierea mainilor poate duce la uscaciunea pielii si la patarea unghiilor. Daca este posibil, incercati sa folositi un produs hidratant dupa fiecare spalare si asigurati-va ca insistati pe cuticule si unghii. Uleiurile bogate in nutrienti, cum ar fi uleiul de nuca de cocos, functioneaza de asemenea bine pentru a aduce umiditate pielii tale.
    4. Taiati-va unghiile. Chiar daca unghiile tale cresc lent, nuantele obisnuite sunt esentiale pentru a le mentine starea lor optima. Folositi unghiere pentru a taia unghiile drept in timp ce rotunjiti varfurile intr-o curba blanda. In general, trebuie sa taiati unghiile o data la doua saptamani, dar totul va depinde de cat de repede cresc.
    5. Nu va atingeti de cuticule. Nu indepartati si nu va taiati cuticulele, deoarece acestea sunt importante pentru a va tine unghiile departe de bacteriile daunatoare si posibilele infectii. De asemenea, minimizati riscul de a avea acele palnii nedorite lasand cuticule in pace.
    6. Nu va mai roadeti unghiile. Evitati sa va muscati unghiile, deoarece acestea pot face ca varfurile unghiilor sa para neuniforme si sa nu creasca. De asemenea, le expuneti la saliva din gura, ceea ce duce in general la unghii slabe si fragile. Mai mult, punand degetele la gura, transmiteti de fapt murdaria si germenii care se gasesc de obicei sub unghii.
    7. Folositi pila de unghii. Piliti-va unghiile incet si usor intr-o directie pentru a netezi orice margini dure, fara a va deteriora paturile unghiilor. Taiatul unghiilor le poate slabi provocand ruperea prematura.
    De interes:  Reglare de conturi la Oravița?

     

     

     

     

     

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.