Indiferent daca ne place sau nu, casa trebuie curatata cel putin odata pe saptamana. Se spune ca curatenia casei se termina intotdeauna cu podelele, dar cu siguranta incepe cu mobilierul. Piesele de mobilier reprezinta cele mai utilizate suprafete, atinse si expuse la praful care se aseaza in fiecare zi. Dar fiecare tip de mobilier are propriile nevoi in ceea ce priveste curatarea si intretinerea, atat in ​​ceea ce priveste metodele, cat si produsele care trebuie utilizate. Nu numai ca trebuie sa utilizezi detergentul potrivit, ci sa eviti si ceea ce ar putea deteriora si distruge suprafata.

A mentine casa ordonata inseamna sa pui totul unde ii este locul si sa cureti bine mobilierul care face parte din ea. De fapt, casa este alcatuita din acestea din urma, care sunt, de asemenea, foarte supuse acumularii de praf, in special cand vorbim despre mobila sufragerie, unde stam cel mai mult. A curata si intretine mobila din sufragerie inseamna mai intai de toate sa cunoastem bine compozitia si materialul de fabricatie. Fiecare tip de mobilier va necesita, de fapt, un tratament diferit si produse diferite.

De interes:  Ti s-a stricat telefonul? Iata ce-i de facut!

Pentru fiecare tip de material exista pe piata produse specifice, care insa pot fi uneori costisitoare si daunatoare sanatatii si mediului. Prin urmare, uneori este posibil sa se utilizeze solutii alternative, utile pentru curatarea diferitelor tipuri de mobilier, dar care au o eficacitate mare.

Cand vine vorba de mobilier, desigur, primul material care ne vine in minte este lemnul. Lemnul este prezent in structura majoritatii obiectelor de mobilier pe care le avem acasa. De fapt, mobilierul realizat in intregime cu materiale de noua generatie, care nu necesita lemn, este foarte avangardist si inca nu este foarte raspandit.

Cu toate acestea, daca structura este din lemn, nu este sigur ca si invelisul mobilierului este din acelasi material. De aceea, este bine sa stim sa distingem ce tipuri de mobila avem in casa, sa stim cum sa actionam cel mai bine pentru a le curata, fara a provoca daune si totusi pentru a obtine rezultate bune.

Mobilierul din lemn poate fi impartit in diferite categorii: mobilier din lemn lacuit, mobilier din lemn natural, mobilier din lemn masiv si mobilier din lemn laminat.

De interes:  De ce sa alegi un server VPS?

Pentru a curata mobilierul din lemn lacuit, trebuie evitate substantele chimice, care ar putea deteriora vopseaua. Sfatul pentru curatarea frecventa este sa folosesti o carpa moale inmuiata in apa calda si sapun, stoarsa cat se poate de bine. Pentru a lustrui lemnul lacuit, poti folosi o solutie facuta din ulei de masline amestecat cu vin: rosu pentru esente mai intunecate si alb pentru esente mai deschise.

Pentru a curata mobilierul din lemn natural, este necesar sa cureti frecvent praful cu o carpa uscata si sa folosesti ocazional un produs pe baza de ceara. Apoi foloseste o carpa de lana uscata pentru a lustrui urmand modelul striatiilor lemnului.

Mobilierul antic, din lemn masiv, este foarte delicat si trebuie intretinut cu grija. Pentru a curata mobila din sufragerie din lemn masiv este necesar sa o stergi frecvent cu o carpa de lana uscata sau cu o o bucata de piele de caprioara. Uneori este necesar sa lustruiesti acesta mobila cu un produs pe baza de ceara de albine, fara a exagera pentru a evita unsoarea. Produsul pe baza de ceara trebuie aplicat si apoi frecat bine pana se obtine gradul dorit de lustruire.

De interes:  Sfaturi care te ajuta sa gasesti un avocat potrivit pentru custodia copilului

Mobilierul de living din fibre naturale, cum ar fi rachita si bambusul, se curata cu apa calda si sapun sau bicarbonat. Apoi trebuie stearsa cu piele de caprioara.

Multe piese de mobilier de sufragerie, in special apartinand unui stil modern sau contemporan, sunt acoperite cu sticla de diferite tipuri. Pentru a le curata eficient, poti utiliza aceleasi produse din sticla care sunt utilizate pentru ferestre. Alternativa este o solutie cu apa fierbinte si otet.

Multe piese de mobilier apartinand stilului modern sunt realizate cu suprafete din diferite tipuri de materiale plastice. Acestea sunt dotate cu proprietati precum rezistenta la murdarie si usurinta curatarii. Din acest motiv, apa si detergentul cu o carpa moale sunt suficiente pentru a le mentine curate. In plus, stergerea frecventa cu o carpa uscata este suficienta pentru curatarea zilnica.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.