Cum poți lua un credit fără verificare în Biroul de Credit

Eticheta de “rău-platnic” te poate costa scump în relația cu banca, în momentul în care încerci să obții un credit. Însă, există și oferte de finanțare fără  verificare în Biroul de Credit. În cadrul acestui articol îți vom explica tot ce trebuie să știi despre soluțiile financiare pe care le ai la dispoziție dacă ai un istoric negativ de plată.

Șansele de a obține un credit de la bancă scad drastic dacă figurezi în evidențele Biroului de Credit cu restanțe sau întârzieri la plata altor împrumuturi. Însă,  dacă ai jaunts pe lista rău-platncilor din cauza unor probleme financiare din trecut nu înseamnă din start ca nu vei mai putea obține niciun împrumut. Pe piața financiară există și credite rapide sau urgente online, care sunt acordate restanțierilor.

Câți bani poți obține

Un credit cu istoric negativ presupune accesarea unei sume de până la 2.000 sau 4.000 de lei de la majoritatea IFN-urilor. Există și câțiva creditori care dau undă verde unor împrumuturi mai consistente, chiar de până la 20.000 de lei. Perioada de rambursare variază între câteva săptămâni și cel mult 24 de luni, fiecare IFN stabilandu-și propriile reguli.

De interes:  Primăria Reșița licitează concesionarea unui teren

Pentru a aplica pentru un credit cu istoric negativ trebuie să îndeplinești câteva condiții:

  • Să fii major;
  • Să ai cetățenie română;
  • Să obții un venit stabil, pe care să îl poți dovedi cu acte – unele IFN-uri sunt dispuse să te finanțeze chiar și dacă venitul tău este de 300 de lei/lună.

Dacă te afli pe “lista neagră” a Biroului de Credit, te poți aștepta la o verificare mai atentă a situației tale financiare.

Procesul de aplicare și aprobare se desfășoară online, fără a fi necesar vreun drum până la sediul IFN-ului. Concret, trebuie doar să accesezi site-ul creditorului și sa completezi o cerere pentru solicitarea unui credit rapid sau urgent online. După ce selectezi suma de care ai nevoie și furnizezi datele personale și de contact va trebui să trimiți și o fotografie a actului tău de identitate. Fiind vorba despre un credit cu istoric negativ ar fi indicat să ai la îndemână și un extras de cont pentru a  dovedi că veniturile obținute îți permit o rambursare fără probleme.

De interes:  Dispensere Dezinfectanti Pentru Maini

Aprobarea unui credit cu istoric negativ durează între câteva minute și cel mult 2-3 ore. Ulterior, banii îți vor ajunge în contul bancar. Dacă nu ai niciun cont, poți opta pentru acordarea împrumutului la domiciliu, fiind vorba despre un serviciu pe care anumite IFN-uri ți-l pun la dispoziție.

La ce să fii atent pentru a găsi un credit avantajos

Poți obține cu ușurință un credit fără verificare în Biroul de Credit de la o mulțime de IFN-uri. Însă, pentru a avea siguranța că alegi un împrumut avantajos este important să aloci suficient timp pentru a analiza mai multe oferte din portofoliile IFN-urilor. Astfel, vei reuși să faci o trecere în revistă a costurilor practicate pe piața nebancara. Comparând creditele, vei putea rapid să îți dai seama care este cel mai bun pentru nevoile tale.

Când compari creditele tine cont de următoarele aspecte:

  1. Valoarea dobânzii

Optează pentru un credit cu o dobândă scăzută. Frecvent, IFN-urile includ în portofolii și împrumuturi promoționale, cu dobânzi reduse. Totodată, există și credite cu 0 dobândă, fiind destinate clienților noi. Dacă apelezi la un astfel de IFN pentru prima data poți obține un împrumut fără dobândă, de regulă în prima lună de rambursare.

  1. DAE
De interes:  Promovarea unei firme de curatenie - Clienti rezidentiali vs clienti business

Dobânda Anuală Efectivă reprezintă un indicator important de care trebuie să ții cont, întrucât exprimă costul total al unui împrumut. Este indicat să optezi pentru un credit urgent online cu o valoare DAE cât mai mică.

  1. Comisioane

Unele IFN-uri percep comisioane pentru acordarea unui credit nebancar sau pentei prelungirea datei scadente. Informează-te de la bun început despre existența unor astfel de costuri pentru a nu avea surprize neplăcute pe parcursul procesului de acordare sau pe perioada rambursării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.