Cum poti evita executarea silita daca ai datorii

executare silita datorii

Atunci cand o persoana nu-si mai plateste datoriile catre institutia financiara care i-a acordat creditul sau catre furnizorul de servicii (cablu, internet, telefonie etc.), acesta din urma are dreptul sa apeleze la o firma de recuperare creante, cum este firma KRUK Romania.

Agentii KRUK vor face tot ce tine de ei pentru a-i ajuta pe cei cu datorii sa-si revina, din punct de vedere financiar si sa-si poata achita datoriile. Dar daca ajutorul lor este refuzat constant de un client, fie pentru ca nu raspunde la telefon, fie nu este deschis dialogului si rezolvarii amiabile a situatiei in care se afla, dosarul poate ajunge la un executor judecatoresc.

Pentru a impiedica desfasurarea procedurii de executare silita, oamenii pot lua urmatoarele masuri:

  • Sa discute cu reprezentantii firmei de recuperari creante – aceasta este cea mai sigura masura care ii ajuta pe cei cu dificultati financiare sa impiedice parcurgerea tuturor pasilor de executare silita. Pentru ca sunt tot timpul deschisi dialogului si solutionarii tuturor cazurilor pe care le-au preluat, agentii KRUK manifesta intelegere fata de toti oamenii cu datorii care cred ca nu mai exista solutie la problemele lor. Una dintre solutiile propuse, de regula, in aceasta problema este semnarea unui angajament de plata. Platile voluntare care se efectueaza pe parcursul procedurii de recuperare a datoriei constituie baza pentru amanarea executarii silite;
  • Chiar si in cazul in care exista o procedura de executare silita in desfasurare, tot mai exista loc pentru negociere si solutionare amiabila, in cazul KRUK. Clientul poate recurge la negociere cu executorul judecatoresc, transmitandu-i acestuia ca este deschis sa-si achite datoria si ca doreste sa incheie un angajament de plata prin care se obliga sa o plateasca intr-un anumit interval.
De interes:  Utilaje procesare lapte – vitale pentru obținerea unui produs calitativ

Ce costuri implica executarea silita

Toti acei oameni cu datorii care par coplesitoare trebuie sa le trateze cu responsabilitate si sa faca in asa fel incat sa le onoreze, pentru a nu fi executati silit. In momentul in care instanta demareaza aceasta procedura, respectivul client va plati pe langa creanta aferenta unui contract si costurile specifice procedurii (taxa judiciara de timbru, onorariul biroului executorului judecatoresc si cel avocatial, taxa privind executarea bunurilor mobile si imobile).

Prin urmare, pe langa neplacerea de a se afla intr-o astfel de situatie, persoanele cu datorii vor constata ca debitul lor devine si mai mare, deci cu atat mai greu de achitat. De aceea, este in interesul lor sa faca tot posibilul pentru a coopera si a putea plati.

Executorul judecatoresc poate executa toate bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea clientului pana la recuperarea integrala a unei datorii, in acord cu termenele si modalitatile prevazute de lege. O suma de bani este considerata un bun mobil, astfel ca executarea silita se poate realiza prin: poprire pe salariu, pe venituri sau pe conturile bancare.

De interes:  De ce sa apelezi la un leasing operational Opel atunci cand vrei sa iti imbunatatesti flota auto

In concluzie, pentru a evita executarea silita este nevoie, in primul rand, de deschidere din partea persoanei cu datorii pentru a gasi impreuna cu creditorul sau cu firma de recuperari o solutie optima de iesire din criza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.